1. runde: prosessorytelseJa det er altså første runde i denne kampen mellom Intel og AMD. Vi har jo vært vant til at AMD har vært dominerende i budsjettklassen en god stund, men nå har altså Intel kommet med et dobbeltkjernet alternativ i en billig Pentium D 805.

Våre motstandere utveksler de første slag:

MetaBench
Mamoz (AMD)Netshop (Intel)
30372706


Interessant nok er det AMD Sempron som ligger et stykke foran, men det er ikke til å komme bort fra at dette benchmark-programmet ikke belaster begge kjernene.

Vi prøver noe mer fancy:

PCmark05
Mamoz (AMD)Netshop (Intel)
2 25022 442


Jepp, her har Pentium D gjenvunnet fotfestet. PCmark05 tester mange typer belastning, og spesielt ved koding og dekoding av lyd og bilde har en dobbeltkjerneprosessor store fordeler. Men totalt er ikke avstanden tilbake til AMD så forferdelig stor.

Tredje trefning:

Super PI (2M)
Mamoz (AMD)Netshop (Intel)
02:0202:42


Au! Tallknusing er noe Sempronen ganske enkelt gjør mye bedre enn Pentiumen. Intel-prosessoren er kraftig rystet, men ikke nede for telling. Vi prøver å kalkulere pi (med 8 millioner desimaler) ved å bruke SysTool, som kan gjøre dette i to tråder, for å se om det er noe forskjell:

SysTool
 Mamoz (AMD)Netshop (Intel)
En tråd190 sek.251 sek.
To tråder-352 sek.


Og det er det. Med en enkelt tråd (thread) for prosessoren ligger AMD godt foran. Men med to tråder klarer Pentium D pi to ganger på 352 sekunder, eller 176 sekunder per pi-utregning. Men med AMD Sempron på 190 sekunder, er det ikke akkurat noe knusende slag, og prosesser som drar nytte av dobbelt kjerne er heller ennå ikke vanlig nok.

Ut fra første runde har vi altså ingen klar vinner. Alle som hadde ventet seg rå runde fra Pentium D må legge champagnen tilbake på kjøling.

Vi hopper til neste: grafikk og skjerm.