1 av 5 sliter med digitalt bakkenett

Nå håper NTV at informasjonsvideo skal løse flokene.

Før utgangen av 2009 vil alle analoge TV-sendere være skrudd av for hele landet. I skrivende stund er det kun fylkene Aust-Agder og Vest-Agder i Sør-Norge som fortsatt kan motta analoge sendinger. Her blir senderne skrudd av 9. juni, mens fylkene fra Sør-Trøndelag og nordover kan nyte TV på gamlemåten fram til november eller desember.

Det betyr i praksis at du enten er nødt til å investere i ny TV med digital mottaker, eller anskaffe seg en ekstern TV-boks, dersom man fortsatt ønsker å se TV via bakkenettet.

Les også: Trøbbel med Grundig-mottaker for digitalt bakkenett

Ikke så enkelt likevel

I all markedsføring fra RiksTV, som er leverandør av digitale TV-kanaler via bakkenettet, er overgangen fra analoge til digitale sendinger den enkleste ting i verden for kunden. Det viser seg imidlertid ikke å være så enkelt likevel.

- 20% av brukerne av det digitale bakkenettet oppgir at de har problemer med antennen, forteller prosjektleder i NTV (Norges Televisjon), Nora Henden Torsteinsen, til DinSide Data.

Feil antenne

Problemet er først og fremst knyttet til hvilken antenne som brukes, følge Torsteinsen. Svært mange av dem som opplever problemer har nemlig innendørsantenner. Disse er spesielt sårbare for andre støykilder, som mobiltelefoner og husholdningsmaskiner.

- Selv om slike kan fungere bra for mange, anbefaler vi aldri innendørsantenner, poengterer hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I forbindelse med at så mange opplever problemer, har NTV, sammen med NRK og RiksTV, laget en kort informasjonsvideo om hvordan man best mulig kan ta inn TV-signaler fra det digitale bakkenettet:


Alternativene

Som alternativ til det digitale bakkenettet kan du selvsagt velge parabol, enten fra Viasat eller Canal Digital, IPTV, eller kabel-TV der dette er tilgjengelig.

En del kabelselskaper vil fortsatt sende analoge signaler, slik at du kan bruke gamle-TV-en og forholde deg til én fjernkontroll fortsatt.