Zoku quick pop maker

Hjemmelagede ispinner på ti minutter.

<b>PÅ TI MINUTTER:</b> Ispinnene ble ferdig på ti minutter. Fint på en av årets varmeste dager.  Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
PÅ TI MINUTTER: Ispinnene ble ferdig på ti minutter. Fint på en av årets varmeste dager. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKEVis mer

Hjemmelaget pinneis er enkelt, potensielt sunt og ikke minst godt og friskt i sommervarmen.

LES OGSÅ:

Du trenger bare ispinneformer, fyller dem med juice, saft, smoothies eller en hjemmelaget iskremoppskrift, setter dem i fryseren og et par-tre timer senere har du ferdige ispinner.

Zoku quick pop maker skal lage ferdige ispinner på en brøkdel av tiden: Syv til ni minutter, ifølge produsenten.

Fryses ned først

Konseptet er litt som den enkleste iskremmaskinen vi har testet fra OBH Nordica: Frys ned delen ispinnene lages i på forhånd, ta den ut av frysen, hell i væske og vent i åtte minutter.

Når isene er ferdig frosset, skrur du dem ut ved hjelp av et såkalt «supertool»: som rett og slett er en slags stor mutter som du skrur til du merker at isen slipper. Vil du forhindre søl av at isen drypper,

Her kan du se hvordan hele prosessen fungerer:

 

FORT GJORT: Hell på juice, og vent ti minutter.  Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
FORT GJORT: Hell på juice, og vent ti minutter. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer

Hell, vent, skru

Det aller meste er akkurat slik det blir beskrevet. Ispinneformene settes i fryseren på forhånd. Når du har lyst på is, tar du den ut av fryseren, setter i pinner, og heller på det du ønsker å fryse. Formene kan da stå på benken.

Du ser med én gang at det begynner å fryse til, men så stagnerer det litt. Og vi trengte et par ekstra minutter lenger enn lovet for at ispinnene skulle fryse ordentlig til. Væsken var da kjøleskapskald på forhånd.

Når isen er frosset, tar du verktøyet og skrur det ned til ispinnen slipper. Så er det bare å løfte den ut. Det er litt klønete å skru den av igjen, men det fikset vi med å holde på selve pinnen med en serviett.

FORT GJORT: Du ser tydelig at det fryser, og når isen er ferdig.  Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
FORT GJORT: Du ser tydelig at det fryser, og når isen er ferdig. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer

Smart verktøy

Det kan kanskje virke som en liten detalj, men vi liker verktøyet som skrur isen opp godt.

Dette kan ofte være litt klønete og plundrete med vanlige ispinnesett, om du ikke velger en der du kan ta ut formene individuelt og holde dem under lunkent vann.

Det fulgte også med dryppbeskyttere, men da disse sto på, fikk vi ikke skrudd ut isen. Du kan imidlertid ta den på etterpå om du vil. Du skal kunne lage et par runder med ispinner etter hverandre. Andre runde trengte noe lenger tid på å bli ferdig.

SUPER TOOL: Den oransje plastdingsen skrur seg ned i pinnen, og løsner pinnen fra formen.  Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
SUPER TOOL: Den oransje plastdingsen skrur seg ned i pinnen, og løsner pinnen fra formen. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer

Konklusjon

Hvor utålmodig er du? Hvor overraskende kommer finværet og islysten på deg?

Zoku ispinnemaskin har det spontane over seg - gitt at du har nok fryserplass til at den kan bo i fryseren. Da har du ispinner på 10 minutter.

Er ikke ispinnelysten like akutt, kommer du langt med et rimelig ispinnesett (Ikea har fra 19 kroner).

Testresultat

Zoku quick pop maker

Terningkast

Kjapp, enkel, gjør det den lover.

Mye dyrere enn tradisjonelle ispinneformer.

Takk til Enklere liv for lån av utstyr