Med Wabi Sabi bruker du de gamle tingene som de er.  Foto: Nordsjö
Med Wabi Sabi bruker du de gamle tingene som de er. Foto: NordsjöVis mer

Wabi sabi - hvorfor kjøpe nytt når du kan bruke gammelt?

For deg som irriterer deg over at man ødelegger fine nye ting for å få det shabby.

«The Japanese view of life embraced a simple aesthetic that grew stronger as inessentials were eliminated and trimmed away.Stjernearkitekt Tadao Ando»


Interiør-trender kommer og går. Det skal være grått, det skal være naturlig, det skal være nytt, men se ut som om det er gammelt, eller det skal være miljøvennlig - selv om det kanskje ikke ser så pent ut.

Wabi sabi er stilretningen som passer for deg som er lei det verste hysteriet. At alt skal være hvitt. Alt alt gammelt tre skal skjules blant høyblank maling. For så å pusses ned litt, så det ser akkurat passe shabby-slitt ut.

Wabi sabi er et japansk uttrykk og betyr "ydmyk skjønnhet". Det handler om å finne skjønnhet i det uperfekte. Uten å dra det så langt at interiøret føles skittent, eller er så røft at du får fliser av treverket eller skjærer deg på glasskår.

Slik får du stilen:

I videoen under forteller svenske Mi Ridell og fargedesigner Tale Henningsen mer om den enkle og miljøvennlige stilen. Og som et bonus til våre prisbevisste lesere: ved å omfavne det litt mindre enn perfekte, er det ikke bare miljøet som spares. Dette er også en særdeles lommebokvennlig innredningstrend:

This player requires Adobe Flash Player 10 or greater. Download here.

For more information on the video player provided on this site, visit Streamingbolaget.


Dette er den åttende snutten i en serie på 12 inspirasjonsvideoer, alle produsert av Mediaplanet. Se de syv første episodene her:

  • Hvilken farge skal du velge?
  • Fargevalg til baderommet
  • Se hva du kan gjøre med tapetrestene
  • Hvem sa hvitt må være kjedelig?
  • Slik får du en gjennomført stil
  • Tips når du skal male barnerommet
  • Slik finner du rett farge

  • Artikkelen fortsetter under annonsen