Togreise

Vy dropper Komfort-tilbudet

Allerede denne høsten droppes tilbudet, og Vy erstatter ordningen med et utvidet setereservasjonstilbud.

DROPPES: Snart kan ikke Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre sitte i Komfort-vognen på toget når han skal reise rundt under valgkampen. VY skal nemlig slutte med dette tilbudet på togene sine. Foto: Torstein Bøe/NTB Scanpix.
DROPPES: Snart kan ikke Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre sitte i Komfort-vognen på toget når han skal reise rundt under valgkampen. VY skal nemlig slutte med dette tilbudet på togene sine. Foto: Torstein Bøe/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Istedenfor å få en mer behagelig reise, samt tilbud om både kaffe, te og aviser, skal det nå bli andre boller, ifølge Aftenposten.

Alle skal nemlig få adgang til Komfort-vognene, og Vy kommer til innføre muligheten til å kjøpe enkeltbilletter til seter fra høsten.

Slike setereservasjoner er fra før innført på togene som kjører mellom Lillehammer og Drammen (R10), Eidsvoll og Skien (R11) og Halden og Oslo S (R20).

Regiontogene som går over lengre strekninger som Bergen, Bodø, Stavanger og Trondheim vil ikke bli berørt av endringene.

– Når vi ser på hvor mange som bruker Komfort-tilbudet opp mot det totale antall reisende, ser vi at komfortvognene ikke utnyttes til det fulle, sier kommunikasjonssjef Gina Scholz i Vy i en pressemelding.

- Flytt deg

I mars vurderte NSB, nå Vy, å slutte med Komfort-vognene, som altså er vedtatt nå.

Er det ledige seter, kan alle som vil sette seg der.

De må imidlertid være forberedt på å flytte på seg om det kommer noen som har reservert dette setet på en senere stasjon.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!