Foto: Vitel.no
Foto: Vitel.noVis mer

Vil begjære Vitel konkurs

Et tyvetalls kreditorer i NHO Reiseliv har gått sammen om å begjære strømleverandøren konkurs.

Nesten ett år etter at det ble kjent at Vitel ble kastet ut av Nord Pool Spot, og måtte avvikle strømdelen av virksomheten sin, venter fortsatt tusenvis av kunder på å få tilbakebetalt penger de har til gode.

Nå har et tyvetalls bedriftskunder organisert i NHO Reiseliv gått sammen om å begjære strømleverandøren konkurs, melder Tønsbergs Blad. Vitels bedriftskunder fikk i høst tilbud om å få refundert 35 prosent av utestående beløp, men mange valgte å takke nei til tilbudet i påvente av full utbetaling.

Saken er imidlertid utsatt fordi styreformann og hovedeier Glenn Nøstdahl er på reise, og lensmannen i Stokke ikke fikk overbragt konkursbegjæringen. DinSide har prøvd å få fatt i Nøstdahl, men det eneste svaret vi har fått er en telefonsvarebeskjed om at han er tilgjengelig etter 25. januar.

Maste seg til sluttoppgjør: Slik fikk hun pengene tilbake

Penger til gode? Slik gjør du


Vi skjønner at det er mange som er utålmodige, men det aller første du må gjøre dersom du har penger til gode, er å finne ut om selskapet blir slått konkurs. Informasjon om dette vil bli gjort tilgjengelig i Brønnøysundsregistrene. DinSide kommer også til å følge saken videre.

Dersom selskapet blir slått konkurs skal bobestyreren som tar opp konkursbehandling få en oversikt over alle de ulike kravene som er i boet. Men ifølge Frode Elton Haug, Juridisk direktør i Forbrukerombudet kan det være feil i de oversiktene som blir oversendt, særlig fordi det er snakk om så mange småkreditorer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- I en ideell verden burde alle få beskjed om at kravet er registrert, men det spørs. Det er muligheter for at dette kan være trøblete, sier Elton Haug.

De som ønsker å være på den sikre siden burde derfor melde sitt krav til bobestyrer, for å være sikker på at det blir registrert.


Elton Haug påpeker at mange krav fra småkreditorer kan føre til at saken forsinkes, men råder likevel dem som ønsker å være på den sikre siden å melde sitt krav. Vel og merke dersom selskapet blir slått konkurs.

Betaler du for mye for strømmen? Finn billigste strømleverandør med vår strømkalkulator.

Ta lærdom!


Bedre føre var? Betaler du etterskuddsvis for strømmen, slipper du unna å havne i en situasjon der du betaler for strøm du ikke får. En ny og forbedret oversikt fra Konkurransetilsynet skal gjøre det enklere å kjøpe trygg strøm.