2010-modellene til Panasonic blir oppdatert til å takle Viera Connect, med ett viktig unntat: Du  vil ikke få  muligheten til filmleie fra SF Anytime. Foto: Per Ervland
2010-modellene til Panasonic blir oppdatert til å takle Viera Connect, med ett viktig unntat: Du vil ikke få muligheten til filmleie fra SF Anytime. Foto: Per ErvlandVis mer

Viktig Panasonic-oppdatering

Endelig kan også Panasonic eierne fråtse i leiefilm direkte i TV-en. Men bare hvis du har en 2011-modell.

Hos Samsung og LG heter det SmartTV, Philips, Sharp og Loewe kaller det NetTV, mens Panasonic kaller det Viera Connect. Kjært barn har altså mange navn, men i praksis er dette bare en bekreftelse på at TV-modellen din gir deg tilgang til nettinnhold:

Nøyaktig hvilke funksjoner du får varierer fra produsent til produsent, men alle har som minimum YouTube, Facebook og Twitter, og de fleste gir deg i dag også mulighet til å surfe på nettsider via TVen.

Spør du oss, er imidlertid filmleie-mulighet direkte via TV-en en av de beste funksjonene, og dette kommer nå endelig også på Panasonics modeller. Nedturen er imidlertid at den ikke blir tilgjengelig for alle.

Har du plass til drømmeTV-en? Finn ut med smart app

SF Anytime: Kun på 2011-modellene

Den siste oppdateringen av Viera Connect gir altså eierne av en 2011-modell fra Panasonic-TV, full tilgang til videoarkivet til SF Anytime, en tjeneste som allerede er svært populær både hos Samsung og LG.

Dette gjelder plasma-modellene VT30, GT30, ST32, UT30, G30 og S30-serien, samt LCD-skjermene i DT35, DT30, D35, og E30-seriene.

Men hva koster det?

I bruk fungerer SF Anytime likt hos både Panasonic, LG og Panasonic. Vi la imidlertid merke til at prisene er høyere hos Panasonic og LG, enn de er hos Samsung:

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hos Panasonic lå for eksempel de fleste nyhetene på mellom på 45-49 kroner, mens prisen via Samsungs TV-er konsekvent ligger 10 kroner lavere.

Hva prisforskjellen skyldes vet vi ikke, men det kan være så enkelt at Samsung har vært flinkere til å presse prisen…

Eldre filmer ofte ligger på 35 kroner per film. Det er også et lite utvalg av filmer i HD-kvalitet, prisen her er 59 kroner.

Foto: Øyvind Paulsen
Foto: Øyvind Paulsen
Foto: Øyvind Paulsen
SF Anytime, her vist på en LG-TV, men appen funger likt hos alle TV-produsentene. Her kan du altså bla deg gjennom et svært stort videoarkiv, sortert etter ulike sjangere, se trailere, og så leie akkurat den filmen du har lyst til, via fjernkontrollen. Foto: Per Ervland

Se bildespesial for eksempler:


Filmer som leies via tjenesten kan vises umiddelbart. De lastes ikke ned til TVen, men avspilles rett fra en såkalt nettsky. På norsk vil det si at filmene lagres et annet sted enn hjemme hos deg, og at du simpelthen strømmer videoinnholdet direkte til TVen. I praksis bør du altså ha bredbåndslinje på minimum 4 Mbps.

Dessverre vil imidlertid ikke SF Anytime fungere på 2010-modellene.

Vi vet at Panasonic har jobbet hardt med å få tjenesten til å fungerer også på 2010-modellene, men dette har tydeligvis ikke ført fram. For til tross for at du oppdaterer til siste versjon av Viera Connect, så vil altså ikke SF Anytime fungere om du har en av disse modellene:

Plasma-skjermene i VT20, GT20, V20 og G20-serien, samt LCD-skjermene i V20, D28 (37” og 32”), D25 og G20-serien.

Her finner du alle våre TV-tester