Slik ser hovedmenyen til Film2Home ut på Philips, du styrer alt via menyknappene på fjernkontrollen, og brukervennligheten er det fint lite å si på. Foto: Øyvind Paulsen
Slik ser hovedmenyen til Film2Home ut på Philips, du styrer alt via menyknappene på fjernkontrollen, og brukervennligheten er det fint lite å si på. Foto: Øyvind PaulsenVis mer

Videobutikk i TV-en

Denne høsten har både LG og Philips lansert videoleie direkte i TV-en. Men virker det egentlig?

Dagens TV-modeller blir stadig mer avanserte, og proppes kontinuerlig med finesser. Noen kommer du antagelig aldri til å bruke, mens andre faktisk har et stort potensial.

Her er alle våre TV-tester!

Vi tror videoleie direkte fra TV-en er en slik finesse

For hvorfor skal du egentlig kjøpe eller leie film i butikken når du kan gjøre det samme via noen få trykk på fjernkontrollen?

Praktisk, men ikke for alle

Denne høsten har nemlig både LG og Philips lansert sine videoløsninger, og fellestrekkene er flere:

 • Alle 2010-modellene av deres TV-modeller som har nettverkskontakt og dermed tilgang til ulike internettfunksjoner, har nå også fått tilgang til en dedikert filmportal.
 • Hos LG er det SF-Anytime som leverer videoinnholdet, mens det er Film2Home som leverer til deg med en Philips-TV. På LG-TVene kan det hende du må laste ned og installere ny TV-software før tjenesten er tilgjengelig, mens dette skal ligge klart på alle 2010-modellene til Philips. Med andre ord: Har du en TV som ikke er fra 2010 vil du antagelig ikke ha tilgang til videoleie.

Filmleie på en Philips-TV

Vi har prøvd filmleien både på Philips 8605 og toppmodellen 9705, og framgangsmåten er identisk.

Første gang du starter opp NetTV-funksjonen får du spørsmål om du vil registrere deg og logge deg inn på Club Philips. Dette er selvsagt valgfritt, men gjør du det får du tilsendt et gratis 4GB minnekort, samt en gratis verdikode som tilsvarer leie av en film i posten. Hvis du ikke gidder å registrere deg, og allerede har et SD-kort liggende kan du selvsagt bruke det i stedet.

Slik gjør du det, trinn for trinn:

 • 1. Minnekortet settes inn i sporet på venstre side av TV-en. (NB: Hvis du allerede har sett inn et RiksTV-adapter må det tas ut først, ellers er det vanskelig å komme til.)
 • 2. TV-en spør deg så om SD-kortet skal formateres. Svar ja (med andre ord: Bruker du et gammelt SD-kort må du ta kopi av innholdet som er der, ellers blir det slettet). Formateringen går raskt, og du får beskjed når den er ferdig. Trinn 1 og 2 gjør du bare en gang.
 • Foto: Øyvind Paulsen
  Foto: Øyvind Paulsen
  Foto: Øyvind Paulsen
  Foto: Øyvind Paulsen
  Foto: Øyvind Paulsen
  Foto: Øyvind Paulsen
  Foto: Øyvind Paulsen
  Foto: Øyvind Paulsen
  Foto: Øyvind Paulsen
  Slik ser hovedmenyen til Film2Home ut på Philips, du styrer alt via menyknappene på fjernkontrollen, og brukervennligheten er det fint lite å si på. Foto: Øyvind Paulsen
  Foto: Øyvind Paulsen
  Foto: Øyvind Paulsen
  Foto: Øyvind Paulsen
  Foto: Øyvind Paulsen

  Se bildespesial for eksempler:

 • 3. Trykk på Home-knappen på fjernkontrollen. Velg NetTV. Trykk på VideoStores og velg Film2Home. Du er nå inni butikken, og kan manøvrere gjennom innholdet. Du får blant annet opp litt informasjon om de enkelte filmene, og kan også se filmtrailere om du ønsker det.
 • 4. Plukk ut den filmen du har lyst til å se. Prisen er 39 kroner per film, og du betaler via verdikoden (hvis du har fått en) eller via kredittkort.
 • 5. Filmen ble hos oss, med 30/30 mbits bredbånd, tilgjengelig på under et halvt minutt. Du har da filmen tilgjengelig i 23 timer, og kan i løpet av denne perioden se den så mange ganger du vil. Som vanlig kan du også starte, pause og spole i filmen.

Hva synes vi?

Film2Home har ikke HD-filmer tilgjengelig, noe jeg selv synes er et minus. Bildemessig er det likevel helt ok, jeg vil anslå det til standard DVD-kvalitet. Det er også verdt å poengtere at vi heller ikke ble plaget av buffring eller hakking i bildet underveis, tjenesten virker altså stabil.

Lydmessig er det likevel en nedtur for deg som allerede har investert i et ordentlig surroundsystem i godtstua. Lyden er nemlig kun i stereo, så du kan altså glemme Dolby Digital eller de høyoppløste lydformatene som definitivt øker filmopplevelsen for deg med en Blu-ray spiller og et matchende surroundanlegg.

Men så var det film-utvalget da. Per dags dato var det kun 19-filmer som var tilgjengelig via Film2Home-løsningen til Philips. Strategien deres er altså å heller prioritere få nyheter, i stedet for å ha et stort utvalg av gamle titler tilgjengelig.

På dette punktet vil helt sikkert meningene være delte, men selv synes jeg utvalget er litt for knapt. Under vår testrunde hadde jeg f.eks sett de aller fleste av titlene fra før, ja - jeg er over middels interessert i film, og endte derfor opp med den lett forglemmelige tittelen «Bitch Slap» som demonstrasjonsfilm. Den hadde neppe blitt valget om utvalget hadde vært større...

Når det gjelder filmer er det tydelig at de henvender seg til halvvoksent publikum med sans for action, grøssere og noen få komedier. Barnefilmer var det forøvrig lite av (se bildespesial for oversikt over utvalget), men Knerten var på plass. Den hadde forøvrig norsk tale, men så langt jeg kunne se er tekstspråket på alle titlene svensk. Det er heller ikke mulig å fjerne teksten om du er vant til det.

Konklusjon

Jeg har stor tro på konseptet: Av bekvemmelighetshensyn er det deilig å kunne gjøre alt fra sofaen, og her er det altså kun noen få tastetrykk som skal til før filmen spilles av.

Foreløpig kan likevel din lokale videobutikk ta det med ro: Utvalget av filmer er alt for svakt til å være noen reell trussel. Hjemmekinonerden i meg synes også det er et stort savn at jeg må nøye meg med DVD-kvalitet og stereolyd.

Vi skulle gjerne prøvd videoleie på LG også,spesielt siden de skryter av å tilby langt flere filmer. Vi hadde imidlertid kun en TV fra Philips tilgjengelig.

PS: Har du egne erfaringer med videoleie via TV-en? Del det med oss i debatten nederst.

Her er alle våre TV-tester!