Det er en grunn til at dette bildet er uklart. Det er konvertert til 3D, og blir først bra når du tar på deg 3D-briller. Foto: Per Ervland
Det er en grunn til at dette bildet er uklart. Det er konvertert til 3D, og blir først bra når du tar på deg 3D-briller. Foto: Per ErvlandVis mer

Viasat først i Norge med 3D-TV

De fleste i bransjen trodde at Canal Digital skulle bli først. Men torsdag overrasket Viasat alle.

Nå rett før jul lanserte nemlig Viasat Norges første regulære 3D-tjeneste, og tjenesten er allerede tilgjengelig for alle Viasats kunder med HD-PVR fra Pace.

Les også: DinSides 3D-guide!

Hva kan du se i 3D?

 • Allerede nå ligger det tre 3D-filmer tilgjengelig via Viasats OnDemand tjeneste, disse kan du se allerede i dag om dekoderen din er tilkoblet nettet. Animasjonsfilmen Det regner kjøttboller er en av filmene, og prisen for 3D-filmene ligger på 59 kroner per stykk, og er som vanlig tilgjengelig i 24 timer etter bestilling.
 • Den største nyheten er likevel at du også vil få UEFA Champions League i 3D. Trekningen av åttedelsfinalene finner sted i morgen, og avgjør hvilke lag som møter hverandre 15. og 16. februar, 22. og 23. februar, samt i mars. Sluttspillet fortsetter videre i 2011 frem til finalen spilles på Wembley Stadium i London lørdag 28. mai. Alt dette vil altså være tilgjengelig i 3D.
 • Ikke betal for mye: Slik fikk han 30 prosent rabatt på ViaSat-avtalen sin

  Hva trenger du?

  – Dette er vi selvsagt stolte av, sier Øystein Hygen Christensen, informasjonsansvarlig i Viasat til DinSide; det viser kundene våre at vi følger med på utviklingen av ny teknologi.

  - Alle Viasats HD-mottakere fra Pace er allerede klargjort for å ta imot 3D-signaler via satellitt. Skal du se på 3D-film via vår OnDemand-tjeneste bør du imidertid ha en HD-PVR (=digital TV-tuner med innebygget harddisk), og den må være tilkoblet nettet, fortsetter Hygen Christensen.

  - Det du trenger i tillegg er altså en 3D-TV med aktive 3D-briller, og det tror vi stadig flere nordmenn kommer til å få. Det er rett og slett en a-ha opplevelse å se film og sport i 3D, så er du nysgjerrig er det bare å prøve, sier Hygen Christensen. I tillegg til de tre 3D-filmene, får du også et fint eksempel på hvordan fotball i 3D vil se ut. Vi har nemlig lagt ut en kamp mellom Everton og Liverpool i 3D, så her er det bare å sette i gang.

  Men hva med prisen? Vil innføringen av 3D-TV gjøre at prisen på Viasats fotballpakke øker?

  - Nei. Den nye 3D-kanalen vil være tilgjengelig for alle våre kunder som allerede abonnerer på vår sportspakke, og vi øker ikke prisen på grunn av dette avslutter Hygen Christensen.

  På jakt etter ny TV med 3D-funksjon? Her finner du alle våre TV-tester!