Viaplay: Enda bedre video-on-demand

Viasats nettportal for videoleie har blitt oppdatert, og fungerer nå på omtrent alle enheter.

Er du usikker på om Viaplay er noe for deg? Nå kan du prøve gratis i en måned. Merk deg at sportsinnholdet ikke er omfattet av gratistilbudet. Foto: Viasat
Er du usikker på om Viaplay er noe for deg? Nå kan du prøve gratis i en måned. Merk deg at sportsinnholdet ikke er omfattet av gratistilbudet. Foto: Viasat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Første gang vi så på Viasats abonnementsbaserte nett-tjeneste for sport, film og TV-serier var i februar 2010, og siden den gang har tjenesten både skiftet navn til Viaplay, og blitt gjenstand for flere oppdateringer.

Den siste store kom senest i dag:

 • Menyene har fått seg en oppfriskning. Målet har vært å gjøre det enklere å finne fram til det innholdet du er interessert i, og spesielt søkefunksjonen i arkivet skal være forbedret. Det skal også være mulig å pause og spole i direktesendte sportssendinger i inntil fire timer etter sendestart.
 • Den første versjonen fungerte kun på PC, og var ikke tilgjengelig for de på Mac-maskiner. Den krevde i tillegg at du måtte ha Windows Media Player installert.

  Dette er heldigvis endret: Viaplay fungerer nå både på PC og Mac, så lenge Silverlight er installert.

 • Selv om det fortsatt ikke er innhold i full HD, har også kvaliteten økt. I følge Viasat her bitraten gått opp fra 2 til 3 mbps, og oppløsningen er endret fra 720x404 til 1024x576.
 • Viaplay kan også ses via apper til både iOs og Android, og har du en ny smart-TV fra LG eller Samsung, vil du også finne tjenesten der. (Oversikt over TV-merkene som fungerer får du her.)

  Viasat har mye innhold for deg som liker sport, blant annet NHL og Formel 1, i tillegg til Champions League. Merk deg at sportsinnholdet IKKE omfattes av den gratisk prøveperioden på en måned. Her må du altså betale. Foto: Viasat
  Populære serier er på plass, og kan altså ses når du vil. Fint for deg som ofte glemmer når programmene går live på TV-en, eller som har glemt å sette HD-PVRen på opptak. Foto: Viasat
  Foto: Viasat
  Menyvalget består av kun det viktigste. Foto: Fra Viaplay.no
  Silverlight må installeres på din PC eller Mac. Foto: Fra Viaplay.no

  Tjenesten er naturligvis også tilgjengelig via Viasats egne HD-dekodere, for eksempel på Pace-dekoderen vi testet tidligere i år.

 • Enda mer live-sport. I tillegg til Formel 1, Nascar, NFL og fotballkamper, får du nå også alle ishockeykampene fra NHL om du har TV, film og sport-pakken.


Hvem kan bruke Viaplay?

 • Åpent for alle: Den gode nyheten er at absolutt alle kan bruke tjenesten, mot betaling selvsagt. For TV-pakken er prisen 29 kroner i måneden, for TV + film koster det 99 kroner i måneden, og for TV+ film+ sport er prisen 199 kroner i måneden. Merk deg at det dessverre ikke er mulig å bare velge sportspakken.

  Er du fristet bør du merke deg at du nå kan se film og TV-serier gratis på Viaplay i en måned, noe som er en fin anledning til å prøve om dette er noe for deg.

 • Eksisterende Viasatkunder har allerede tilgang til tjenesten via sitt vanlige abonnement. I praksis har du fri tilgang til det innholdet du allerede abonnerer på, og kan ellers kjøpe deg tilgang til resten om du ønsker det.

  Hva bør bli bedre?

  Det første vi legger merke til er at undertekstene på flere av filmene og seriene vi prøvde, ikke taklet bokstavene Æ,Ø, og Å. Her kommer det i stedet opp et spørsmålstegn. Akkurat dette håper vi er en bagatell som fikses snart.

  TV-nerden i oss, synes også at det burde vært bedre bildekvalitet. Per dags dato er nemlig de fleste filmene i standard-oppløsning, mens utvalget av HD-filmer er ganske labert. Når det gjelder lydkvalitet er det imidlertid bedre enn før. Viaplay har nå flere filmer, både i SD- og HD-kvalitet, med 5.1 lyd. Tidligere fikk du kun vanlig stereo, så her har utviklingen gått videre.

  Mange alternativer

  Selv om Viasat har enerett på visse typer innhold, Champions League er ett eksempel, er de selvsagt ikke alene om å tilby videoleie. Både Get, Altibox, og Canal Digital lar deg for eksempel leie film via din HD-PVR, i tillegg til de rene nettjenestene:

  • Canal Digital Go: Stort utvalg av filmer i alle kategorier, samt TV-innhold fra blant annet Discovery Channel og National Geographic.
  • Voddler: Stort utvalg av filmer, serier og dokumentarer.
  • Headweb: Stort utvalg av filmer, også i HD.
  • iTunes: Filmleie, endelig også for norske kunder.

  Lyst til å diskutere?

  Besøk vårt debattforum!