<b>AVLØPSÅPNER?</b> Kan bakepulver og eddik åpne avløpet? Foto: Kristin Sørdal
AVLØPSÅPNER? Kan bakepulver og eddik åpne avløpet? Foto: Kristin Sørdal Vis mer

Vi tester råd mot tette avløp

Kan bakepulver og eddik sette fart på avløpet igjen?

Publisert
Sist oppdatert

Tette avløp skyldes ofte at fett og hår-rester samler seg i vannlåsen, slik at det blir trangere for vannet å komme ut. Dette kan løses ved hjelp av spesielle avløpsåpnere, som for eksempel Plumbo eller Jif avløpsåpner.

Ulempen med disse avløpsåpnere er at du kanskje ikke har dem der akkurat når du trenger dem, og ikke minst: De er ganske dyre.

En flaske Plumbo (600 gram) koster 55,50 kroner i vår lokale Rema 1000-butikk. Ifølge varedeklarasjonen trenger du 2-3 deciliter for å avhjelpe problemet med et tett avløp.

En flaske med Jif avløpsåpner koster 60,80 kroner i den samme butikken (500 ml), og du må bruke hele flasken på én gang.

Et alternativt tips er å bruke bakepulver og eddik, og kokende vann.

Her kan du se hvordan det virker

Hvordan det gikk, kan du se i videoen nedenfor.

Bakepulver og eddik:


Natron, eller natriumbikarbonat, er et av innholdsstoffene i bakepulver. Bakepulver inneholder i tillegg syre og stivelse. Men våre tester tyder på at disse midlene i forhold til avløpsproblematikken, trives bedre som ingredienser i mat, enn som renholdsmidler.

Bedre med avløpsåpner?

Her kan du se hva som skjer om du bruker avløpsåpner på sluket. Vi tester med Jif avløpsåpner, og er i dette tilfellet ikke i tvil om hvilket middel vi foretrekker:


Konklusjon:

Som du kan se av videoen, var ikke bakepulver og eddik noen suksess for vårt vedkommende. Spesialproduktet viste derimot muskler og ryddet opp i det trege avløpet i løpet av veldig kort tid. I vår test er dermed spesialproduktet å foretrekke foran kjerringrådet basert på kjøkkenråvarer, for åpning av tette avløp.

Har du andre gode tips for å lette tette avløp? Del det med andre i debatten nedenfor.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer