<strong><b>INNBRUDD I FERIEN:</strong></b> Mange er ute i siste liten og vil ha alarm før ferien - og det er fortsatt mulig, ifølge alarmselskapene. Vi har sjekket prisene og kampjetilbudene. Foto: Colourbox.com
INNBRUDD I FERIEN: Mange er ute i siste liten og vil ha alarm før ferien - og det er fortsatt mulig, ifølge alarmselskapene. Vi har sjekket prisene og kampjetilbudene. Foto: Colourbox.com Vis mer

Vi pristester boligalarm

Det er ennå ikke for sent å få installert alarm før ferien. Men husk at det ikke bare er prisen som teller!

Publisert
Sist oppdatert

Det nærmer seg ferietid og dermed reisetid for mange, og det betyr høysesong for alarmselskapene. Mange vil sikre boligen sin med alarm før de reiser, og ifølge forsikringsselskapene er det fremdeles mulig å få alarm installert før du drar.

Vi har sjekket hva det koster.

Det er ikke for sent å få alarm før ferien. Her kan du se hvilke selskaper som har kapasitet

Flere innbrudd

Gode råd mot innbrudd

Finansnæringens Fellesorganisasjons (FNO) råd mot innbrudd:


Gi inntrykk av at du er hjemme, både ute og inne:
 • La det daglige smårotet ligge fremme

 • Omadressér eller stopp post og avis eller få hjemmeværende nabo til å ta inn post og avis daglig

 • Ikke la søppelsekken henge ubenyttet i stativet. Få naboen til å legge litt søppel oppi den.
 • Samarbeid med naboen om gjensidig tilsyn med boligen, klipping av plen, vanning av blomster og måking av snø.
 • Viderekoble fasttelefonen til mobiltelefonen.
 • Sørg for variasjon i belysningen (klokkebryter/fotocelle).
 • Ikke fortell på Facebook, Twitter og andre sosiale medier eller e-post at du er fraværende over tid.


 • Du bør også:
 • Lage en oversikt over verdigjenstandene dine (foto/video) og merke dem.

 • Oppbevare de mest verdifulle gjenstandene i bankboks.

 • Påse at alle ytterdører er utstyrt med FG-godkjente låser.
 • Påse at spesielt utsatte vinduer har påmontert FG-godkjent lås.
 • Bruke enveisskruer på spesielt utsatte vinduer for å hindre at rutene kan vippes ut.
 • Montere FG-godkjent alarmanlegg.

 • I 2009 var det nær 34.000 innbrudd i norske boliger og hytter. Dette er 15 prosent flere enn i 2008 og 22 prosent flere enn i 2007. På tross av at det er i ferietidene vi er mest opptatt av alarm, er det ifølge Finansnæringens Fellesorganisasjon (FNO) innbrudd mens vi er hjemme og innstigningstyverier som øker mest.

  Du er 25 ganger tryggere med alarm

  - Folk har over tid blitt langt flinkere til å sikre boligene sine med gode låser og alarmer. Det er likevel helt andre utfordringer en står overfor nå enn tidligere med mer profesjonelle innbruddstyver, sier kommunikasjonsdirektør Leif Osland i FNO.

  Stadig flere av innbruddene skjer mens folk er hjemme. Innbruddstyvene har brutt en barrière og er frekkere nå enn før. Vel så viktig som tap av materielle verdier er at innbrudd oppleves som en psykisk belastning for den enkelte. - Det er viktig å føle trygghet i eget hjem, sier Osland.

  - Det er de såkalte innstigningstyveriene som etter politiets meldinger synes å stå bak en del av økningen. Innstigning skjer i rom som ikke er dekket av innbruddsalarm, for eksempel rom i annen etasje og i soverom, sier Osland.

  Han kommenterer også at det er mange som ikke sikrer husets dører skikkelig, og at det ikke er tilstrekkelig å sikre hoveddøren dersom terrassedøren eller andre dører står usikret.

  Så mye koster det:

  Under kan du se totalkostnaden for de ulike abonnementene etter tre år, men merk at det også er andre faktorer du bør ta med i beregningen, slik som bindingstid og oppsigelsesavgift. Les mer om disse lenger ned i artikkelen.

  Årskostnader (Abonnementsprisene inkluderer innvendig og utvendig sjekk ved alarm. Etableringsprisene er for anlegg som inkluderer minst 1 stk. røyk- og 1 stk. bevegelsesdetektor.)
  AlarmselskapÅrlige abonnements-
  avgifter
  Ordinærpris: EtableringOrdinærpris: Kostnad etter 3 årKampanje: EtableringKampanje: Kostnad etter 3 år
  G4S412833801576448012864
  Sector Alarm4548199015634113645
  Securitas Direct418829801554449013054
  Vakt Service41881)199014554149012254
  Informasjonen er innhentet fra alarmselskapene direkte, eller via selskapenes nettsider.
  1) 4.188 kroner er årlig abonnementsavgift til ordinærpris, slår du til på kampanjeprisen får du abonnementet til en månedspris på 299 kroner - som betyr 3.588 kroner per år.

  Det er også store variasjoner mellom hva du får fra de ulike selskapene. Her kan du lese mer om hva som er inkludert i grunnpakken:


  Ikke fortell tyven at du er borte i ferien

  Sjekk kampanjeprisene

  Her kan du se alarmprisene fra de største alarmselskapene. Alle alarmselskapene vi har vært i kontakt med, melder at de har pågående kampanjer akkurat nå - som vil løpe utover sommeren. Du kan se mer detaljer rundt kampanjene til de enkelte selskapene nedenfor.

  Som du kan se, er det gode penger å spare på å kjøpe alarm til kampanjepris. Det er snakk om besparelser på opptil 2.900 kroner på det meste. Alarmselskapene har kampanjepriser flere ganger i året, i tillegg bør du sjekke medlemstilbud som gis deg i egenskap av kundeforhold hos forsikringsselskapene eller kanskje medlemskap i et boligbyggelag el. Slike medlemskap kan også gi deg rimeligere abonnementspris.

  Vaktselskapet med billigste kampanje akkurat nå, er Sector Alarm som gir deg grunnpakke og installering for 1 krone. Det er også Sector Alarm som gir deg rimeligste grunnpakke (som inneholder minst en røykdetektor og en bevegelsessensor) til ordinærpris.

  Du skal betale hver måned

  Men alarmkostnadene slutter ikke nødvendigvis ved en billig inngangsavgift. Du skal jo også betale en fast månedsavgift så lenge du skal være tilknyttet alarmtjenesten.

  Du kan ofte velge mellom ulike typer abonnement, avhengig av hvilke tjenester du ønsker. Vi har sjekket prisene for et abonnement hvor vekteren gjør både en innvendig og en utvendig sjekk ved alarm. Her er Sector Alarm dyrest, med en månedsavgift på 379 kroner. Billigst er G4S, med en månedsavgift på 344 kroner. Dette er en prisforskjell på 420 kroner per år. Slår du til på Vakt Services kampanje, får du abonnementet til en månedspris på 299 kroner, som blir 3.588 kroner per år. Da sparer du 960 kroner i abonnementsavgifter hvert år, sammenliknet med Sector Alarm.

  Sjekk totalkostnaden

  Vi har også regnet ut totalkostnadene for etablering, installering og avtaleinngåelse med månedlige abonnementsavgifter. Etter tre år er det Vakt Service som er billigst, ved kjøp av alarm til ordinærpris. Prisen er 14.554 kroner inkludert etablering, installering og tre års abonnement. Dyrest er G4S, med en pris på 15.764 kroner etter tre år. Prisforskjellen er 1.210 kroner.

  Er du klar til å benytte deg av et av kampanjetilbudene som er på markedet i juli, er Vakt Service fortsatt billigst etter tre år, med en totalpris på 12.254 kroner. Dyrest er Sector Alarm, med en totalpris etter tre år på 13.645 kroner. Prisdifferansen er 1.391 kroner.

  Etter ti år er Vaktservice billigst både ved kjøp av anlegg tiil ordinærpris og ved benyttelse av kampanjetilbud: Prisen er 43.870 kroner (ordinærpris) eller 37.370 kroner (kampanjepris). Dyrest etter ti år er Sector Alarm, som har kostet deg 47.470 kroner ved kjøp av alarm til ordinærpris, eller 45.481 kroner ved benyttelse av sommerens kampanjepris. Dette er en prisforskjell på 3.600 kroner mellom billigste og dyreste ordinærprispakke etter ti år, eller 8.111 kroner mellom billigste og dyreste kampanjetilbud.

  Merk deg at alarmselskapet kan justere abonnementsprisene - dette kan du lese i kontraktsvilkårene.

  Du kan se mer detaljerte beskrivelser av hva grunnpakkene til de ulike selskapene inneholder, gjennom lenkene under. Vi har satt en røykdetektor og en bevegelsesdetektor som minstekrav. Som du kan se av beskrivelsene for hvert alarmselskap, er det varierende hvor mye som ligger i grunnpakkene. For eksempel gir både Vakt Service og Sector Alarm deg to bevegelsesdetektorer i tillegg til røykdetektoren, mens G4S ikke har røykdetektor i sin grunnpakke (prisen vi oppgir i tabellen er for en utbygget pakke med røykdetektor inkludert.)

  Alarm-priser (Etableringspriser er ordinærpris på grunnpakker, eller pakker som inkluderer minst 1 stk. bevegelsessensor og 1 stk. røykdetektor, og abonnement som innebærer innvendig og utvendig inspeksjon ved alarm.)
  VaktselskapEtablering ordinærprisEtablering kampanjeprisMnd. avgiftBindingstidOppsigelses- avgift
  G4S1)338048034412 mnd.995
  Sector Alarm19901379Nei1590
  Securitas Direct2980490349NeiNei
  Vakt Service19901490349 (299)2)12 mnd.1190
  Basert på informasjon fra alarmselskapene direkte og selskapenes nettsider.
  1) G4S har rimeligere grunnpakke enn angitt (1.890 kroner), men denne inkluderer ikke røykdetektor.
  2) Ordinærpris på abonnement er 349 per måned, kampanjepris på abonnement er 299 per måned.


  Tenk på dette før du velger alarmselskap:

 • Følg med på tilbudene. De fleste alarmselskapene har kampanjer med rabatterte priser og endog fri etablering.

 • Hva inneholder pakken? Sett deg inn i hva grunnpakkene hos de forskjellige selskapene inneholder; det er forskjeller her fra selskap til selskap.

 • Hva inneholder abonnementsordningen? Noen selskaper har kun én type abonnement, mens andre har flere. Sjekk hva abonnementene hos de forskjellige inkluderer.

 • Hva skjer når alarmen går? Nøyer vaktselskapet seg med å ringe deg, reiser de og foretar inspeksjon, og foretar de både innvendig og utvendig inspeksjon eller kun utvendig? Dersom du vil ha både innvendig og utvendig inspeksjon dersom alarmen går, kan du for eksempel ikke ta den rimeligste abonnementstypen til Securitas Direct, men du må investere et månedsbeløp på 349 kroner i stedet for 299 som er det rimeligste.

 • Bestem deg for hva du trenger og hva du vil ha på forhånd - så er det lettere å sammenlikne prisene.

 • Trenger du ekstra sensorer eller annet ekstrautstyr i tillegg til det som er inkludert i pakken, må du betale ekstra for dette - og det tilkommer gjerne en ekstra månedlig avgift også.

 • Undersøk om det finnes rabatter i forbindelse med foreninger/forsikringsselskap som du er medlem/kunde hos. Eksempelvis gir medlemskap i Huseiernes Landsforbund deg rabatter på etablering hos Securitas Direct, og abonnementspris. G4S gir rabatt på alarm og abonnement om du er kunde hos Gjensidige Forsikring, og noe rabatt til medlemmer i norske boligbyggelag. Forsikringsselskapene gir deg ofte også rabatt på hus/innboforsikringen, om du har boligalarm.
 • Har du tips om gode måter å spare penger på i forbindelse med innstallering av alarm, for eksempel organisasjoner som gir rabatt? Tips andre i debattforumet nedenfor.

  Sector Alarm ble kåret til alarmselskapet med best kundeservice i 2010

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer