Spar 4175 kroner i løpet av tre år, på å velge rimeligste vaktselskap. Foto: Colourbox/montasje
Spar 4175 kroner i løpet av tre år, på å velge rimeligste vaktselskap. Foto: Colourbox/montasje Vis mer

Vi pristester alarmselskapene

Spar tusenlapper på å velge billigste alarmselskap.

Publisert
Sist oppdatert

I dag kan vi lese om nok en familie som er overfalt og ranet i eget hjem. Hva gjør du dersom tyven ringer på?

Vi har sjekket hva du må betale for boligalarm. Du kan spare mange tusenlapper på å sjekke priser og velge billigste aktør. Se prisene og hva du får for pengene lenger ned på siden.

Mange tilbydere av boligalarm har egen panikknapp på alarmen, til bruk der du ønsker å tilkalle hjelp.

- Vi har en panikknapp på alarmpanelet og en på fjernkontrollen. Denne er laget slik at man ikke skal kunne trykke på denne ved en feiltakelse. Når denne alarmen går hos oss, får den høyeste prioritet, og vi ringer for å få tak i kunden. Dersom ikke dette går, sender vi en vekter, forteller personalsjef i Securitas Direct, Cecilie Knudsen. Jev vil understreke at dette ikke er et alternativ til en trygghetsalarm, men det kan bidra til en ekstra trygghet hvis noen for eksempel prøver å trenge seg inn i huset ditt, fortsetter Knudsen.

- Er det mange som ønsker å ha en panikknapp?

- Ja, det er veldig mange som ønsker å ha denne muligheten. Det er veldig betryggende å vite at man kan få kontakt og hjelp ved behov for dette, det er viktig for tryggheten, sier Tone Løkken, teamleder for salg hos Sector Alarm.

Kameraovervåkning: Årets teknohit til boligen

Flere vil ha alarm

Det er gode tider for alarmselskapene, på tross av finanskrisen.

- Vi har generelt et jevnt sig av nye kunder, men de siste månedene har vi hatt en markant økning på grunn av det som skrives i media om innbruddsbølgen rundt Oslo. Det er uansett klokt å sikre boligen, det virker forebyggende og det er veldig få av våre kunder som opplever innbrudd, sier Cecilie Knudsen, personalsjef i Securitas Direct.

Også G4S og Sector alarm melder om økt salg av boligalarmer.

- Etter en trend med nedgang i boliginnbrudd de senere år, har innbruddsbølgen skutt fart igjen det siste året. Tyvene er mer profesjonelle enn før, og det meldes om bander som "raider" boligområder. I 2008 omkom så mange som 84 personer i boligbranner i Norge. Vi ser at folk nå prioriterer å trygge liv og verdier hjemme, og de nevnte to faktorer bidrar til at vi opplever en sterk økning i salget av boligalarmer, forteller Maria Conradi, kommunikasjonssjef i G4S.

- Vi solgte enormt mye før jul, da var det også veldig mange hendelser av både innbrudd og boligbranner. Men vi har også startet januar og februar veldig bra, forteller Tone Løkken i Sector Alarm.

Dette vil tyvene ha

Tenk på dette før du velger alarmselskap:

 • Følg med på tilbudene. De fleste alarmselskapene har kampanjer med rabatterte priser og endog fri etablering.

 • Hva inneholder pakken? Sett deg inn i hva grunnpakkene hos de forskjellige selskapene inneholder; det er forskjeller her fra selskap til selskap.

 • Hva inneholder abonnementsordningen? Noen selskaper har kun én type abonnement, mens andre har flere. Sjekk hva abonnementene hos de forskjellige inkluderer.

 • Hva skjer når alarmen går? Nøyer vaktselskapet seg med å ringe deg, reiser de og foretar inspeksjon, og foretar de både innvendig og utvendig inspeksjon eller kun utvendig? Dersom du vil ha både innvendig og utvendig inspeksjon dersom alarmen går, kan du for eksempel ikke ta den rimeligste abonnementstypen til Securitas Direct, men du må investere et månedsbeløp på 349 kroner i stedet for 299 som er det rimeligste.

 • Bestem deg for hva du trenger og hva du vil ha på forhånd - så er det lettere å sammenlikne prisene.

 • Trenger du ekstra sensorer eller annet ekstrautstyr i tillegg til det som er inkludert i pakken, må du betale ekstra for dette - og det tilkommer gjerne en ekstra månedlig avgift også.

 • Undersøk om det finnes rabatter i forbindelse med foreninger/forsikringsselskap som du er medlem/kunde hos. Eksempelvis gir medlemskap i Huseiernes Landsforbund deg rabatter på etablering hos Securitas Direct, og lavere månedspris. G4S gir rabatt på alarm og abonnement om du er kunde hos Gjensidige Forsikring, og noe rabatt til medlemmer i norske boligbyggelag.
 • Har du tips om gode måter å spare penger på i forbindelse med innstallering av alarm, for eksempel organisasjoner som gir rabatt? Tips andre i debattforumet nedenfor.

  Store prisforskjeller

  Vi har sjekket prisene hos fire landsdekkende alarmselskap. Det er selvsagt forskjeller i hva du får for pengene hos de forskjellige. Dette kan du se i detalj nedenfor tabellen. For å få en oversikt over prisforskjellene hos de ulike selskapene, har vi satt opp et scenario hvor vi ønsker røykdetektor, bevegelsessensor (minst en) og utvendig og innvendig sjekk av vekter ved utløst alarm. For å få dekket disse behovene, har det i noen tilfeller vært nødvendig å gå utenom de billigste grunnpakkene eller de rimeligste abonnementsordningene.

  Som du kan se av tabellen nedenfor, er Vakt Service billigst etter tre år, med en totalpris i løpet av disse årene på 12.854 kroner. Dyrest er G4S med en pris på 17.029 kroner etter tre år. Dette tilsvarer en prisforskjell på 4.175 kroner.

   Securitas DirectSector AlarmG4SVakt Service
  Røykdetektor1111
  Begegelsesdetektor1212
  Innvendig+utvendig inspeksjon349 kroner364 kroner379 kroner349 kroner*
  Etablering2980 kroner1990 kroner3385 kroner1490 kroner
  Totalpris første år7168 kroner6358 kroner7933 kroner5678 kroner
  Årlig abonnementspris4188 kroner4368 kroner4548 kroner4188/2988** kroner
  Totalpris tre første år15544 kroner15094 kroner17029 kroner12854 kroner
  *Etter to år synker månedsavgiften hos Vakt Service til 249 kroner. ** 4188 er årsavgift første to år, 2988 kroner er årsavgift de påfølgende år.


  Alarmpriser grunnpakker
  AlarmselskapPris etablering/grunnpakkeMånedlig avgiftKostnad 1. årÅrlig kostnadKostnad etter 3 årBindingstid Avgift ved oppsigelse
  Securitas Direct29802996568358813744Nei, tre måneders gjensidig oppsigelseNei
  Sector Alarm19903646358436815094Nei1180
  G4S18902645058316811394--
  Vakt Service1490349*56784188**1285412 mnd1140
  *Vaktservice setter ned månedsavgiften til 249 kroner etter to år.
  **Med månedspris på 249 kroner etter de første to årene, blir årsavgiften 2988 kroner de påfølgende årene.


  Dette inneholder pakkene:


  Securitas Direct

  Grunnpakken: Inkluderer innebygd sirene, oppringer og GSM-sender betjeningspanel med kontaktalarm og leser for StarKey, magnetkontakt til hoveddør, bevegelsesdetektor, røykdetektor og alarmmerker. Grunnpakkeprisen gjelder installasjon av grunnpakke under forutsetning av at du tegner Securitas Direct abonnement.

  Abonnement: Velg mellom utrykningsabonnement fra 299 kroner per måned (vekteren foretar en utvendig inspeksjon av boligen ved utrykning) eller totalabonnement fra 349 kroner per måned (vekteren utfører en innvendig inspeksjon av boligen din ved utrykning).

  Kampanjer: Har vinterkampanje som løper til påske, hvor du får 1.000 kroner avslag på grunnpakken; du får den altså for 1.980 kroner i stedet for 2.980 kroner.

  Geografisk dekning: Fra Kristiansand i sør til Alta i nord.

  Sector alarm

  Grunnpakken: En sentral med betjeningspanel, GSM sender, sirene og nødstrømsbatteri, en optisk røykdetektor, to bevegelsesdetektorer, en magnetkontakt til inngangsdør, en fjernkontroll. Sentralenheten omfatter batteribackup og panikkalarm. Grunnpakkeprisen gjelder under forutsetning av at du tegner abonnement.

  Abonnement: Har kun en type abonnement, fra 364 kroner per måned. Dette er inkludert i abonnementet: Direktekoblet til alarmsentral, panikkalarm, gratis utrykninger uansett årsak, nøkkelservice, utvendig og innvendig kontroll av boligen, alarm ved strømbrudd, gjenopprettelse av sikkerheten, egenandelreduksjon opp til 2.000 kroner, fri årlig service, fri teknisk support, livstidsgaranti på alle komponenter, alarmklistremerker og metallskilt.

  Kampanjer: Selskapet har ingen kampanjer gående når denne artikkelen publiseres.

  Geografisk dekning: Landsdekkende. Hovedkontor i Oslo, samt 19 avdelingskontorer rundt i Norge.

  G4S

  (Tidligere Falck Norge - endret navn til G4S i 2006.)
  Grunnpakken: Innbruddspakken inneholder en sentral med betjeningspanel og sirene, en magnetkontakt for inngangsdør, en bevegelsesdetektor
  ett årsoblat. Innbrudds- og brannpakke inneholder en sentral med betjeningspanel og sirene, en magnetkontakt for inngangsdør, en bevegelsesdetektor, en røykdetektor, ett årsoblat. Innbruddspakken koster 1.890 kroner, innbrudds- og brannpakken koster 3.385 kroner.

  Har som eneste alarmselskap avtale med brannvesenet (ikke alle steder - sjekk kommuneoversikten på alarmselskapets nettsider), som betyr at selskapet rekvirerer brannbil ved utløst brannalarm. Bestiller du et abonnement med brann pluss, blir det montert en nøkkelsafe ute som gir brannvesenet enkel tilgang til boligen. Denne koster 1.995 kroner (990 kroner på tilbud nå). Du må betale en tilleggsavgift på 94 kroner per måned for å være tilknyttet dette tilbudet.

  Abonnement:
  Telefonvarsling: Alarmoperatøren varsler kunde på telefon om aktivitet registrert i boligen, koster 264 kroner per måned.

  Utrykning med innvendig og utvendig kontroll: Du vil først bli kontaktet på telefon. Dersom kontakt ikke oppnås, foretar vekter en innvendig og utvendig sjekk. Ved skade sørger vekter for sikringstiltak. Koster 379 kroner per måned.

  Kampanjer: Kampanje på begge pakkene tom. 24. april. Innbruddspakken koster 1.490 og innbrudds- og brannpakken koster 2.490 kroner til kampanjepris. Det er 12 måneders bindingstid ved benyttelse av kampanjepriser.

  Geografisk dekning: Landsdekkende.

  Vakt Service

  Grunnpakken: Sentralenhet med betjeningspanel, sirene og gsm-sender, to innbrudds detektorer, en optisk brannmelder.

  Abonnement: Koster 349 kroner per måned, dette reduseres til 249 kroner etter to år. Inkluderer fri utrykning, fri service i selskapets kjernetid, fri garanti.

  Kampanjer: Ingen pågående.

  Geografisk dekning: Landsdekkende.

  Har du tips om gode måter å spare penger på i forbindelse med innstallering av alarm, for eksempel organisasjoner som gir rabatt? Tips andre i debattforumet nedenfor.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer