Vi har testet den nye sunne isen

Ny frukt- og grønnsaksis fra Hennig Olsen delte panelet: - Kan ikke vi få lov til å ha isen i fred heller?

<b>SUNT OG GREIT:</b> Smooth-is er kanskje sunnere enn vanlig saftis, men den er ikke bedre. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
SUNT OG GREIT: Smooth-is er kanskje sunnere enn vanlig saftis, men den er ikke bedre. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKEVis mer

Da Dinside testet årets pinneisnyheter tidligere i vår kom Hakkebakkeskogen vaniljeis med appelsin og gulrot, eller jordbær og rødbete på en hederlig andreplass.

Men nå har Hennig Olsen tatt grønnsaker-i-isen et skritt videre og lanserer Smoothis, en frukt- og grønnsaksis som kun inneholder frukt, grønnsaker og bær.

Det er godt nytt for noen. Det er rett og slett en liten frossen dose frukt og grønt, som du kan spise med god samvittighet.

Vi har smakt på den nye isen, og meningene er delte.

- Kan ikke vi få lov til å ha isen i fred heller?

FRUKT OG GRØNT: Smoothis inneholder konsentrert pærejuice (40%), blåbærjuice (18,8%), pærepuré (15%), granateplejuice (8,2%), rødbetjuice (6,5%), gulrotjuice (5,7%), jordbærpuré (5,0%), stabilisator (fruktpektin). Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
FRUKT OG GRØNT: Smoothis inneholder konsentrert pærejuice (40%), blåbærjuice (18,8%), pærepuré (15%), granateplejuice (8,2%), rødbetjuice (6,5%), gulrotjuice (5,7%), jordbærpuré (5,0%), stabilisator (fruktpektin). Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer


Smoothis skal være et sunt alternativ til saftis, og det er det ingen tvil om.

- Du smaker at dette er sunnere enn annen is. Da smaker det også dårligere enn mye annen is, sier en litt skuffet smakstester. - Det er nesten som å spise frossent syltetøy: Ikke spesielt godt, men ikke spesielt vondt, heller.

Men der noen synes at is skal være noe man koser seg med, og skulle ønske at produsentene ikke presenterte oss for alternativer som gjør at man kan få dårlig samvittighet av å velge god fløteiskrem, setter andre stor pris på at det nå er sunnere alternativer tilgjengelig.

- Jeg pleier bare å unne meg en is av og til, og med denne kommer jeg kanskje til å unne meg det oftere.

Det er også trygt å vite at ingrediensene i isen er naturlige, i motsetning til det som ofte er tilfelle. Visste du for eksempel at det sjelden er vanilje i vaniljeis eller pistasjnøtter i pistasjis? Fem ting du bør vite om isen du spiser i sommer

Barneiskrem?

RØDFARGE: Ikke spis den rett før du skal på jobbintervju. Både tunge og lepper får (forbigående) rosarød farge fra rødbeter og blåbær. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
RØDFARGE: Ikke spis den rett før du skal på jobbintervju. Både tunge og lepper får (forbigående) rosarød farge fra rødbeter og blåbær. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer


Selv om det er sunt og inneholder kun frukt og grønt, mangler det noe på smaken. Ingen synes det er usmak på isen, men den hadde hatt veldig godt av noe syrlig som kunne løfte smaken til et friskere nivå.

- Hvor er den gode frukten? Det syrlige? Sitron? Lime? Mynte?
- Smaken er litt tung og forsvinner veldig fort.

Det blir rett og slett litt kjedelig. Likevel er det en iskrem man kan gi barna med god samvittighet. Og de vil kanskje ikke tenke over at det ikke er like søtt som saftis kan være.

Et par av oss sliter også med å spise opp isen. Ikke fordi den ikke er god, men fordi den rett og slett er veldig mettende.

Gleder oss til fortsettelsen

 Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer


Konseptet er likevel godt, og isen får pluss for å være laget av kun sunne ingredisener. Med noen små justeringer kunne den blitt en vinner i sommervarmen for dem som ønsker et sunnere alternativ.

Gitt at poenget er å gi et sunnere alternativ, med kun ren frukt- og grønnsaksjuice, har vi valgt å legge det til grunn for vurderingen, og vi landet på terningkast 4.

- Det er et hederlig forsøk, men jeg håper den neste blir bedre.

Enn så lenge, er de fleste enige om at har du muligheten til det, lag heller smoothies med frukt og bær du liker, og frys den ned.

Se også: Sunn og enkel fruktis du lager selv