Vi har montert Ikea Regissör

Hvor mye enklere er det, egentlig? Se selv i videoen over!

Vi har montert Ikea Regissör
Publisert
Sist oppdatert

Ikea viste nylig fram sine nye møbelserie Ikea Regissör. De fremstilte det som «Ikea-montering helt uten skruer», og i reklamene forteller de at møblene tar under fem minutter å montere.

Nå skal det «klikkes», ikke skrus. Nærmest ingen verktøy skal behøves, og ingen problemer oppleves.

Dinside monterte en Regissör-hylle for å se om svenskenes løfter holder vann.

Hvordan det fortonte seg ser du i videoen øverst!

Og hvordan Ikea mener det skal fortone seg, ser du i denne reklamevideoen:

Flere skuffelser

Det første som møter deg i pakka er første skuffelse: Manualen forteller at du trenger verktøy. Både flat og stjernetrekker kreves.

Og da skjønner du fort at enda en skuffelse er på trappene: Det blir skruing.

Løftet om at mye kan «klikkes» sammen ender også med skuffelse allerede i første punkt i manualen. De fire delene som danner foten av hylla viser seg å måtte bankes sammen for å få det til å sitte skikkelig. Og da trenger vi plutselig en hammer, også.

SE OGSÅ: Slik gikk det da vi skrudde sammen TV-løsningen Ikea Uppleva

Ikke fem minutter

<strong><B>KREVER SKRUING:</strong> </B>Regissör gir uttrykk for å ikke kreve noe verktøy, og at alt kan klikkes sammen. Men som du ser: Litt skrutrekkerarbeid må til.  Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
KREVER SKRUING: Regissör gir uttrykk for å ikke kreve noe verktøy, og at alt kan klikkes sammen. Men som du ser: Litt skrutrekkerarbeid må til. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer


Regissör-hylla krevde skruing, men ikke mye. Bare på ett punkt må det skrus skikkelig, med mindre du også skal feste den i veggen, selvfølgelig.

Å «klikke», ofte i praksis banke, Ikea-deler sammen er heller ingen nyhet. Regissör tar det riktig nok steget videre, og krever mindre skruing og hammerslag enn vi er vant med.

Ikea hevder man kan klare det på under fem minutter. Hvor lang tid vi brukte? 25 minutter. Er vi spesielt lite begavede Ikea-montører? Nei, vi vil våge å påstå å være akkurat på snittet.

LES OGSÅ: Hvor gode er Ikea-telysene i forhold til konkurrentene?

Knotet som tar tid

Det er ikke selve monteringen av Ikea-møbler som tar tid og får svetteperlene til å piple – det er alt rundt.

Å forstå instruksjonene. Finne den riktige delen. Forstå hvilken vei den skal stå. Finne riktig plugg til riktig hull. Det vil du også se i videoen øverst i artikkelen, som preges av forvirret knot, for heller ikke Regissör har en manual vi umiddelbart forstår.

Det å skru sammen et Ikea-møbel på under fem minutter høres derfor for godt ut til å være sant. Og som alltid: Sant var det heller ikke.

I 2011 testet vi vaskemiddelpåstanden: Greide vi å vaske huset på en halvtime?

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer