Pakken fra Idun inneholder hvetemel, sukker og hevemiddel. I tillegg trenger du fløte og smør. Men blir det mye enklere? Foto: Berit B. Njarga
Pakken fra Idun inneholder hvetemel, sukker og hevemiddel. I tillegg trenger du fløte og smør. Men blir det mye enklere? Foto: Berit B. Njarga Vis mer

Vi har laget ferdig-kakemenn

Men disse kan du like godt lage helt selv, fra bunnen av.

Publisert
Sist oppdatert

Det dukker stadig opp nye produkter som skal gjøre matlagingen enklere for travle nordmenn, og DinSide har prøvd ut flere slike produkter med varierende hell. Sist i rekka var ferdigrøre til pannekaker, som er klar til bruk, men ikke kan slå ut hjemmelagde pannekaker på smak.

Andre ferdigmikser, slik som disse franske makronene, kan du derimot godt kjøpe.

I disse førjulstider har Idun kommet med fem ferdigprodukter for å gjøre julebaksten enklere. De skriver på egne nettsider at produktene gjør det enkelt å bake til jul, og at man er sikret et perfekt resultat.

Vi har prøvd ut kakemennmiksen, og har også laget kakemenn fra bunnen av for å sammenligne. Her kan du se hvordan det gikk.

Disse fem ingrediensene trenger du for å lage kakemenn helt selv. Det er enkelt, det! Foto: Berit B. Njarga
Disse fem ingrediensene trenger du for å lage kakemenn helt selv. Det er enkelt, det! Foto: Berit B. Njarga Vis mer


>> Derfor bør du bake pepperkakene selv!

Slik går man frem

Ferdigposen fra Idun inneholder de tørre ingrediensene man trenger for å lage kakemenn, det vil si hvetemel, sukker og hevemiddel. For å lage deigen ferdig måler man opp og smelter smør, og måler opp fløte før man blander i begge deler.

Når du lager kakemenn selv fra bunnen av, trenger du bare fem ingredienser, men du må selvsagt måle disse opp selv. Dette tar likevel minimalt med ekstra tid sammenlignet med ferdigblandingen.

Å blande sammen den hjemmelagede deigen var faktisk lettere enn med Iduns kakedeig. Med ferdigproduktet måtte vi slumpe oppi litt ekstra fløte for å få blandet det tørre og det våte godt nok sammen, selv om vi fulgte forklaringen bakpå pakken til punkt og prikke.

Ferdigdeigen fra Idun var faktisk verre å blande sammen enn den vi lagde helt selv. Foto: Berit B. Njarga
Ferdigdeigen fra Idun var faktisk verre å blande sammen enn den vi lagde helt selv. Foto: Berit B. Njarga Vis mer


Når det gjelder utbaking og smak på kakemennene, oppførte de seg temmelig likt. Begge lot seg bake ut uten problemer, begge smakte godt og det var ikke nevneverdig forskjell på smaken.

Les også: Har du prøvd dette kokketrikset? Slik jukser de - med potetmospulver

Like enkelt å lage selv

Den eneste fordelen vi finner ved å velge ferdigproduktet, er at du slipper å måle opp opp mel, sukker og hornsalt. Dette tar uansett minimalt med tid. Og når du likevel må smelte smør og måle opp riktig mengde fløte, er det veldig lite ekstra arbeid å lage dette selv fra bunnen av - ettersom oppskriften faktisk består av bare fem ingredienser!

Det kan virke som om matprodusentene i en del tilfeller surfer på folks uvitenhet om hvor enkelt det faktisk er å lage en del ting helt selv - uten ferdigposer.

Bortsett fra at det er en mann og en dame - ser du forskjell? (Hjemmelaget er til venstre, ferdigmiks til høyre.) Foto: Berit B. Njarga
Bortsett fra at det er en mann og en dame - ser du forskjell? (Hjemmelaget er til venstre, ferdigmiks til høyre.) Foto: Berit B. Njarga Vis mer


Det står også på baksiden av Iduns kakemenn at deigen gjerne kan stå kaldt en stund så den blir enklere å jobbe med. Skal det først være enklere, må også noe av vitsen være at det skal gå fort. Må man la deigen stå før bruk, forsvinner noe av poenget, er vår mening.

Dessuten er det dyrt å velge ferdigvarianter. Selve posen med Idun kakemenn betalte vi 38 kroner for, i tillegg trenger du smør og fløte. Å kjøpe mel, sukker og hornsalt selv blir langt billigere for én porsjon deig, enn å kjøpe den ferdige blandingen

Altså kan du trygt bake kakemenn helt selv, uten hjelp fra Idun.

Hjemmelaget til venstre, ferdig til høyre. Foto: Berit B. Njarga
Hjemmelaget til venstre, ferdig til høyre. Foto: Berit B. Njarga Vis mer


Helt ferdig kakedeig: Vi har testet ferdigkakedeig, se hvilken vi anbefaler

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer