Gode priser til tross, megler Jostein Andreassen hadde ikke forventet den store pågangen da Sjømannshjemmet hadde visning. Foto: Finn.no/Jimmi Bakke
Gode priser til tross, megler Jostein Andreassen hadde ikke forventet den store pågangen da Sjømannshjemmet hadde visning. Foto: Finn.no/Jimmi BakkeVis mer

- Vi ble litt satt ut på visning

Rundt 300 mennesker kom for å se ni leiligheter i Narvik i helgen.

Meglere over hele landet melder om glisne visninger. Siden boligmarkedet begynte å falle i vår, har meglere over hele landet kunnet fortelle om stadig færre Og visningen ble holdt siste helgen i november, som tradisjonelt er en av årets tregeste måneder.

Er det rart meglerne Jostein Andreassen og Jostein Jensen i Megler Forum Narvik fikk hakeslepp da rundt 300 stykker kom for å se på disse ni leilighetene i helgen?

- Vi ble litt satt ut på visningen da det plutselig dukket opp 300 stykker. Det er ikke vanlig i Narvik, sier Andreassen til DinSide.

Verneverdig

De populære leilighetene ligger i det gamle Sjømannshjemmet i Narviks havneport. Bygget har tidligere gjort tjeneste som asylmottak, ungdomshjem - og sjømannshjem. Bygningens eksteriør er verneverdig, men innvendig er det totalrenovert. Leilighetene har en prisantydning fra 1.700.000 til 2.750.000 kroner for leiligheter med bruksareal fra 77 til 157 kvadratmeter.

- Dette er rimelig - ikke bare om man ser på landsgjennomsnittet, men for å være Narvik, sier Andreassen.

Les også: Tøffere å få mellomfinansiering

Ingen bud

I etterkant av den overfylte, åpne visningen har Andreassen tatt med flere boligkjøpere på privatvisning. Han har vært i kontakt med en 20-30 interessenter etter visning, men det har foreløpig ikke kommet inn et eneste bud.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Folk møter på de samme problemene her, som ellers i Norge. Det er for eksempel vanskelig med mellomfinansiering, så de som er interesserte må prøve å selge egen bolig først, forklarer Andreassen.

- Boligmarkedet i Narvik har stoppet litt opp, slik det vel er i resten av landet, sier Andreassen. - Vi har jo solgt jevnt og trutt i høst, men det tar lenger tid. Og vi har ikke hatt noen lignende stappfulle visninger før i år.

Les også: - Gi folk lån!

Det er likevel ikke krisestemning enda. Narvik by er i vekst, med flere ben og stå på.

- Vi har jo høgskolen i Narvik som utdanner mange ingeniører. Dette er med på å skape et miljø for industrien, og det er mange industribedrifter her, forklarer Andreassen. I tillegg skjer utskipning av malm fra Kiruna fra Narvik havn.

Men det er klart at når vi hører at det er 300 på visning, blir det glad stemning: Det sender ut signaler til resten av markedet, avslutter Andreassen.