Versace for H&M Home

Årets designsamarbeid har for første gang resultert i en egen interiørkolleksjon.

Hele interiørkolleksjonen fra Versace for H&M på ett brett. Merk at sengeteppet her er brettet dobbelt.  Foto: Elisabeth Dalseg
Hele interiørkolleksjonen fra Versace for H&M på ett brett. Merk at sengeteppet her er brettet dobbelt. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den svenske kleskjeden H&M har gjort stor suksess med å slippe til store designere. Karl Lagerfeld, Stella McCartney, Matthew Williamson og Lanvin er blant dem som har samarbeidet med merket.

At store designere eller merker lanserer kolleksjoner i samarbeid med billigkjeder er ikke noe nytt: Den britiske kleskjeden Top Shop hadde gjort lignende designsamarbeider i flere år før svenskene, og etter salgsuksessen fulgte andre snart etter.

Designsamarbeid viste seg å være god butikk, og de fleste har utvidet samarbeidet til også å gjelde hjemmekolleksjonen. I år har vi blant annet siklet på Missonis kolleksjon for amerikanske Target - og ikke minst den nederlandske møbeldesigneren Marcel Wanders' designsamarbeid med Marks & Spencers interiøravdeling.

H&M Home - nå også i butikk, med en liten overraskelse: Slik har du aldri handlet før

Holder seg på soverommet

Versace har gravd i mønsterarkivet sitt for første gang, sier Kine Dreyer i H&M. Foto: Cecilie Leganger
Versace har gravd i mønsterarkivet sitt for første gang, sier Kine Dreyer i H&M. Foto: Cecilie Leganger Vis mer


Forventningene da vi hørte at Versaces kolleksjon for H&M også skulle komme interiøret til gode, var derfor store: Endelig var det vår tur også. Og dronningen av glamour, Donatella Versace innfrir da også forventningene. Til en viss grad.

– Versace har for første gang gravd i arkivet; og funnet frem gamle og kjente mønster til H&M-kolleksjonen, forteller Kine Dreyer, showromansvarlig for H&M.

I kolleksjonen ser vi både Gianni Versaces Miami-inspirerte palmemønster som Jennifer Lopez udødeliggjorde i den kjolen (med utringning til navlen), Donatella Versaces japanske trykk, skinnklær og korte silkekjoler i knallfarger med nagledekorasjoner i greskinspirert mønster, og to metalliske kjoler med tydelige 90-tallsreferanser. Stoffene er i naturmaterialer, og detaljene overraskende intrikate og gjennomførte.

Vi lar det være opp til motejournalistene (og eventuelt moralistene) å diskutere hvor vidt kleskolleksjonen treffer, og konsentrerer oss heller om interiørvarene. Til interiørkolleksjonen har de valgt de japansk-inspirerte mønstrene som Donatella Versace står bak.

Dette er for dem som ønsker en overdådig stil på soverommet: Mørkeblå fløyel med blomster danner et perfekt bakteppe for vifter, blomster og origami-fugler i knallfarger. Tenk Paris-budoir anno 1900, med en litt sprekere fargepalett. Putene er kantet med frynser, nærmest som en bust, som vi kjenner igjen fra Versaces egne interiørkolleksjon.

Fan av budoirstilen på soverommet? Sjekk vasketipsene for sengetøy i silke

Det er imidlertid et lite ankepunkt: Det er ikke så mye å velge mellom. Dersom du er en av dem som ikke er glad i mørkeblått, eller orientalske mønster, så er det ingen ting å hente. Det er også bare tre (3) deler: to ulike putetrekk (45x45, samt 45x90 cm) samt et sengeteppe til dobbeltseng.

Pute i fløyel, kantet med frynser, 45x90 cm, 499 kroner. Foto: Produsenten
Pute med frynser, 45x45 cm, 399 kroner. Foto: Produsenten
Sengeteppet er i fløyel og passer til dobbeltsenger. Pris: 1.499 kroner. Foto: Produsenten
Originalputene koster flere hundre prosent mer; fra venstre: 195 og 275 euro. Foto: Versace Home
Mønsteret som er brukt i Home-kolleksjonen finner du også i noen av plaggene, blant annet denne kjolen, sier Kine Dreyer, showromansvarlig for H&M. Foto: Cecilile Leganger

Når det er sagt: Det er lekkert. Meget lekkert. se bare her:

Det er prisen også: 399 og 499 for putetrekkene, og 1.499 for sengeteppet. Synes du det er stivt, kan du jo ta en titt på prisene i Versace Homes nettbutikk. Her koster puter med tilsvarende frynsedetaljer mellom 195 og 275 euro, omtrent 1.500 og 2.150 kroner.

Versace for H&M kommer for salg i morgen, 17. november, i utvalgte H&M-butikker og i selskapets nettbutikk.

Åtte uker mellom hver sengetøyvask? Ja, det kan funke, om du følger disse rådene.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!