Verdt bare halvparten så mye

Enorme verditap i boligmarkedet.

<strong><strong>TIL HALV PRIS:</strong></strong> Først ramlet prisene i Dubai, men de er ikke alene om å ta smellen i Emiratene. Og eiendomsprisene vil fortsette å falle. Foto: Colourbox.com
TIL HALV PRIS: Først ramlet prisene i Dubai, men de er ikke alene om å ta smellen i Emiratene. Og eiendomsprisene vil fortsette å falle. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Boligprisene i Norge stiger fortsatt. Selv om oktobertallene viser at det nå roer seg litt, er norske boliger i snitt 9,3 prosent dyrere enn oktober i fjor. Og hittil i år har boligprisene steget med 11 prosent.

Andre oljeøkonomier kan ikke skryte av samme utvikling.

Hvor mye er boligen din verdt?

Få estimat med vår boligpriskalkulator

Til halv pris

Boligprisene i De forente arabiske emirater har nemlig rast. Prisene er mer enn halvert siden finanskrisen traff i 2008, skriver Di.se, på basis av informasjon fra arabianbusiness.com.

Og det stopper ikke her. En analytiker i Rasmala Investment Bank i Dubai, sier at bunnen først kan være nådd om ett par år.

Behovet for arbeidskraft i området har også gått ned. Når utenlandske gjestearbeidere i store antall reiser hjem, sitter utleierne igjen med tomme rom. Dermed er det ikke bare boligprisene som går ned, men også utleieprisene.

Nordmenn har 3.600 milliarder i boligformue

Ikke bare her

Det er ikke bare i emiratene prisene faller. Flere europeiske land opplever fallene boligpriser, og et eksempel som mange nordmenn har et forhold til er det spanske boligmarkedet. Her har prisene fått juling etter finanskrisen. Boligminister Beatriz Corredor gikk i vår ut i mediene og ba folk begynne å kjøpe ferieboliger igjen etter et prisfall på opptil 40 prosent.

Det er ikke bare finanskrisens skyld. I Spania har man også tatt oppgjør med korrupte byggeiere og lokalpolitikere som har gitt byggingstillatelser ulovlig. En rekke skrekkhistorier der utenlandske boligkjøpere har sett sine ferieboliger bli revet, har dermed også skremt bort kjøperne.

Langvarig prisfall: VERDENS VERSTE BOLIGMARKEDER

Betaler du for mye for boliglånet? Finn billigste boliglån her

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer