Denne lampen av gummibjørner lages på bestilling. Pris på forespørsel. Foto: Jellio.com
Denne lampen av gummibjørner lages på bestilling. Pris på forespørsel. Foto: Jellio.comVis mer

Verdens søteste møbler

Møblene fra Jellio er nesten til å spise opp. Men bare nesten.

De aller fleste foreldre strekker seg langt for at barna skal få det de trenger. Og alt skal spesialtilpasses det ene, andre og tredje behovet. Men mange glemmer det viktigste. Barn er barn. De vil leke, ikke være perfekte, små dannete miniatyrvarianter av voksne.

Alle de store motehusene har forlengst laget barnevarianter av klær og sko, og møbelbransjen følger etter. Du får både Jacobsens Syver og Panton-stolen i barnestørrelse. Men hvem har sagt at det de ønsker seg er miniatyrversjoner av voksenmøbler?

Se også Sweetcakes, vårens søteste møbelnyhet.

Hvis barna fikk bestemme

Moralens literære forteller oss at sukkertøy, kaker og brus er farlig, i alle fall når man ikke har lov. En etter en forsvinner Charlie Buckets turkamerater etter å ha sneket til seg godis i sjokoladefabrikken. For ikke å snakke om Hans og Grethe som ble lokket i fangenskap av pepperkakehuset.

Så møbler formet som - eller tilsynelatende laget av - godteri, er vel ingen god idé?

For barn i alle aldre

Hos amerikanske Jellio fant vi nettopp dette. En gigantisk lampe laget som ser ut som om den er laget av harbibos gelébjørner, en benk formet som en sandwich-is, og bord med topp i plexiglass, fylt med sukkertøy eller sjokolade. Lykke?

Her er det tydelig at designerne har funnet frem til barnet i seg, eller som de sier på nettsidene, de har laget møbler av barndomsminnene sine. Vi falt også for et bord, formet som en gigantisk lekexylofon, for ikke å snakke om rubiks kube-sidebordet. Og til de aller tøffeste barna - et busemannteppe. Slik at man med god grunn kan rope: Pappa! Det er et monster under sengen min!

Jo, det er monster under sengen min! Boogieman-teppet koster 1.400 dollar, eller 8.266 kroner med dagens kurs. Foto: Jellio.com
Slik ser teppet ut, uten seng. Foto: Jellio.com
Bord eller puff for serieelskeren. Super Table koster 900 dollar, eller 5.314 kroner. Foto: Jellio.com
Gelebjørnlampen Candelier - pris på forespørsel. Foto: Jellio.com
Ice Cream Bench - måler 51 x 122 x 46 cm og koster 950 dollar, eller 5.600 kroner. Foto: Jellio.com
Xylofonbordet koster 4.723 kroner. Foto: Jellio.com
Rubiks kube-bord, til 3.542 kroner. Foto: Jellio.com
Cupcakestol i gummi, fås også i bordvariant, med topp i plexiglass. Pris: 900 dollar, eller 5,314 kroner for puffen, 750 dollar 4.428 kroner for bordet. I bakgrunnen kan du se gigantiske gelébjørnelamper, også disse fra Jellio.com. Foto: Jellio.com


Se også møblene for bilinteresserte her

Nettbutikken til Jellio er ikke som andre nettbutikker. Her sender du bestillinger på mail, og betaling er via PayPal. Det virker trygt nok, selv om DinSide ikke har noen praktisk erfaring med å handle fra Jellio.