Verdens minste hus - se bildene

Her er et minihus som du kan ta med på ferie! Eller hvor du ellers måtte ønske å ha det med...

Mindre materialer og mer natur. Slik lyder slagordet, som skal markedsføre en helt ny boligtype, skriver erhverv på nettet (epn.dk).

Huset kan nemlig installeres nesten hvor som helst, har egen energiforsyning og er godt isolert.

Sjekk bildene av det kule mikrohuset.

Mikrohjem

Boligen som heter et microcompacthome (m-ch) er så lite, at det er flyttbart og derfor enkelt å ha med på ferien. Den lille kuben måler 265 centimeter på hvert ledd, og blir allerede brukt av skiløpere som ved hjelp av helikopter innretter vinterbolig i Alpene.

Verdens minste hus - se bildene

  1. Se mikrohusene

I boligen er det blant annet plass til to dobbeltsenger, spiseplass til fem, dusj, toalett, kjøkken med varmt vann, mikroovn, kjøleskap, fryser, varmeforsyning, air condition, to flatskjerm-tv´er i tillegg til skap, skuffer og hyller til oppbevaring. Energien kommer fra solceller og vindkraft, så ifølge produsentene er det også et miljøriktig valg.


Langt navn

M-ch er konstruert av prosessor Richard Horden i samarbeid med fem studenter fra Münchens Tekniske Universitet. Sammen kaller de seg horden cherry lee london & haack+hoepfner munich.

Inspirasjonen er hentet fra den avanserte teknologien i moderne fly, og er ikke kun tenkt på å kunne brukes som feriebolig. Også sportsstevner, messer og konferanser er begivenheter huset også skal kunne brukes i forbindelse med.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Boligene kan ses ved universitetet i München, der en liten landsby er satt opp - og brukes som studentboliger. Prisen skal ligge rundt 600.000-700.000 kroner - inklusive interiør og installasjon.

Kilde: www.epn.dk og Microcompacthome.com.

Mer om (spesielle) hus: