<B>VERDENS DYRESTE:</B> Hva får du egentlig for drøye 13.000.000 om dagen? Du får dette, og muligens et tvilsomt rykte på kjøpet i tillegg.
VERDENS DYRESTE: Hva får du egentlig for drøye 13.000.000 om dagen? Du får dette, og muligens et tvilsomt rykte på kjøpet i tillegg.Vis mer

Verdens dyreste TV er veldig dyr

Snart kommer selvangivelsen. Skatteetaten skal ha bommet grovt på likningen hvis du får igjen så mye penger at du har råd til PrestigeHD Supreme Rose.

Det er mulig det er småvulgært å rekke tunge til medpassasjerene på bussen fordi skrapeloddet ditt endelig ga deg gevist på 50 kroner, men i så fall blir det vanskelig å finne det riktige ordet når vi skal snakke om verdens dyreste TV.

PrestigeHD Supreme Rose passerer fornuften med så god margin at det er fristende å skrive resten av denne artikkelen som tungetale.

Les også: På jakt etter ny TV? Sjekk her først

Og prisen er ...

TVene er designet av britiske Stuart Hughes, som ifølge Daily Telegraph bare har planer om å lage tre eksemplar av den 55-tommer store skjermen.

Det kan skyldes prisen på 1.5 millioner britiske pund, som omregnet til vår egen valuta blir cirka 13,3 millioner kroner. Verdens dyreste TV er et faktum.

Prisen er ikke så høy fordi TVen har eksepsjonelt bra bildebehandlig eller en magisk fjernkontroll som skifter kanal bare du tenker på NRK eller Discovery. Den er først og fremst høy fordi TVene er kledd med 28 kilo massivt, 18-karats rødt gull.

I tillegg har ramma 72 runde enkarats diamanter av den fullkomne sorten.

Les også: Ta opp HD rett i TVen

Alligatorskinn er med

Det stopper naturligvis ikke der. Hundrevis av bittesmå edelstener og ametyster er blandet inn i gullmiksen, mens den innerste delen av ramma lages av håndsydd alligatorskinn. Du vil også finne øgle- og pytonslangeskinn et eller annet sted i PrestigeHD Supreme Rose.

Artikkelen fortsetter under annonsen

DETALJER: Slik ser alligatorskinnet ut på PrestigeHD Supreme.
DETALJER: Slik ser alligatorskinnet ut på PrestigeHD Supreme. Vis mer

Stuart Hughes har hatt de forgylte hendene sine borti eksklusivt materiale en gang eller to før. Han står blant annet bak diamantkledde iPoder, BMX-sykler(!) og klokker, som selges både hos Harrods
i London, og i eksklusive butikker i milliardærredene Monaco og Marbella.

- Alt jeg designer er ganske ekstreme greier, og er strengt tatt rettet mot den øvre delen av markedet - de über-rike og de som har et veldig høy disponibel inntekt, sier Hughes til Daily Telegraph.

Budsjettmodell

TVen til 13.3 millioner kroner lages i samarbeid med den tyske elektronikkprodusenten Metz, og luksus-TV-produsenten PrestigeHD i Sveits.

Hvis du synes over tretten millioner blir i drøyeste laget kan du altså gå for budsjettmodellen. Den koster bare én million pund, eller 8.9 millioner kroner, og vil bli laget i 10 eksemplar.

Du må riktignok ta til takke med 19 kilo gull og 48 diamanter, men da får til gjengjeld hele familien råd til gåselever og ekte hvit trøffel også neste måned.