Verdens dyreste leilighet?

Prisstigningen på boligmarkedet har åpenbart ingen ende - nå får du leilighet i London til én milliard kroner.

Publisert
Sist oppdatert

Dyr luksus

Londons dyreste leilighet er nå til salg, skriver den svenske næringslivsavisen, E24.se. Om det også er verdens dyreste vites ikke, men det kan kanskje ikke være langt fra?

Luksusleilighetene i London har utsikt over Hyde Park, og ligger i nærheten av Royal Albert Hall. Leilighetene har den høyeste prislappen noen gang i London, cirka en milliard norske kroner må du betale for en av de fire penthouseleilighetene.

Leilighetene ventes å være ferdigbygget rundt år 2010, og skal ha skuddsikre vinduer, et spesielt aircondition-anlegg, øyeskanner samt beskyttelsesrom. En tunnel skal forbinde leilighetskomplekset med Mandarin Oriental Hotel - da hotellet skal stå for portnervaktservicen.

Billigste: 50 millioner

Ut over de fire penthouseleilighetene er det totalt 86 leiligheter til salg i de planlagte byggene. Den billigste vil koste i underkant av 50 millioner norske kroner. Mange har vist interesse, og flere av boligene er allerede solgt - til tross for lang ventetid og en utbetaling på 20 prosent.

Det er arkitektfirmaet Candy & Candy som står for de nye leilighetene, selskapet eies av brødrene Nick og Christian Candy. Startskuddet for Candy-brødrene var da de for ti år siden kjøpte en leilighet i Earls Court, som de finansierte ved hjelp av et lån fra deres farmor...

Den nye prisrekorden viser tydelig hvordan eiendomsmarkedet i London fungerer - prisene i Londons sentrum økte med rundt 20 prosent i fjor. Dette til tross - britiske meglerfirmaer spår en fortsatt økning det kommende året på cirka åtte prosent.

Kilde: www.e24.se.

Mer om boligpriser:


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer