<strong>MÅLE NÅ:</strong> Har du fortsatt ikke levert den såkalte boligselvangivelsen, oppfordrer Skatteetaten deg til å gjøre det nå. Foto: Colourbox.com
MÅLE NÅ: Har du fortsatt ikke levert den såkalte boligselvangivelsen, oppfordrer Skatteetaten deg til å gjøre det nå. Foto: Colourbox.comVis mer

Venter du på skatteoppgjøret?

Du venter sannsynligvis forgjeves om du har glemt å levere boligtallene dine.

Drøyt 200.000 skatteytere som eier bolig, har fortsatt ikke levert opplysninger om boligen, den såkalte "boligselvangivelsen". Det betyr at du bare kan glemme å få skatteoppgjøret nå i juni, selv om du har levert øvrige data til riktig tid og på riktig måte.

Fristen for å levere boligselvangivelsen gikk egentlig ut 1. februar, også for deg som har kjøpt bolig i tidsrommet 1. juli til 31. desember 2010. Siste januar i år meldte Skatteetaten at 12 prosent av boligeierne fortsatt ikke hadde levert. Samme dag minnet også DinSide våre lesere på at for sen levering kom til å gi senere skatteoppgjør.

Bor du her, slipper du boligselvangivelse.

Oppfordrer til å gjøre det nå

Skatteetaten oppfordrer de 200.000 etternølerne å levere boligselvangivelsen nå. Da skal du få korrekt verdi på ligningen, og riktig grunnlag på skattekortet for 2012.

Leverer du tallene nå, slipper du også mer justering ved neste års selvangivelse. Skatteetaten oppgir imidlertid ingen frist for levering av tallene nå.

Hvor stor er boligen? Dette skal med.

Altinn med nye problemer

Tallene kan leveres via Altinn. Men tirsdag ettermiddag slet Altinn med å gi tilgang til alle som ville inn. Mandag 20. juni fikk 372.000 såkalte e-aktører (personer som har takket nei til å motta papir-opplysninger fra Skatteetaten) melding om at skatteoppgjøret var tilgjengelig på nett. Samme dag som enkelte bedrifter også hadde frist for å levere selvangivelsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mandag ettermiddag viste det seg at fire at ti ikke fikk sjekket oppgjøret sitt på grunn av problemer hos Altinn. Dette skrev NRK.no tidligere i dag. Problemet ble identifisert, og skal ifølge Brønnøysundregistrene være fikset tirsdag ettermiddag.

Dette skal ikke ha vært problemer av samme art som rammet virksomheten hardt i forkant av fristen for levering av selvangivelsen i vår. Halvannet døgn etter at selvangivelsene ble lagt ut på Altinn, var det kun 300.000 skatteytere som hadde fått tilgang til å sjekke dataene. Det tok flere dager før tjenesten fungerte igjen, og rundt leveringsfristen 30. april ble brukerne igjen advart om fare for nedetid.