- Vent med å pynte til jul

Her er blomsterkjendis Finn Schjølls beste dekorasjonstips for høytiden.

Publisert
Sist oppdatert
Enkle, vakre og friske blomster er alltid pent. Finn Schjøll


Det er høytid for blomsterdekoratør og TV-kjendis Finn Schjøll. Selv om det er kaldt i luften, er det ingen grunn til å ikke la plantene blomstre innendørs.

I samarbeid med Opplysningskontoret for blomster og planter (OBP) viste Schjøll i dag fram årets juletrender innen juleblomster.

Se video nederst.

Knallrosa julestjerner for de mer vågale.
Knallrosa julestjerner for de mer vågale. Vis mer


Årets julefarge er...

Selv om høytidene ofte forbindes med egne farger, skifter trendene på disse områdene akkurat som trendene i motebildet. I år mener Finn Schjøll at vi skal holde på den tradisjonsrike røde julefargen.

- Det er alltid motefarger til jul, men det er veldig sjelden de slår an. Vi holder på den røde tradisjonsfargen, men i forskjellige varianter.

Den mest populære juleblomsten her til lands er julestjernen, og selv om de fleste kjøper inn den røde varianten, ønsker Opplysningskontoret for blomster og planter å promotere andre farger.

I år kan du få tak i blant annet en knallrosa julestjerne i butikken. Men det er nok bare for de mest vågale.

<i>Tonje Bergh</i>
Tonje Bergh Vis mer


- Jeg tror ikke rosa kommer til å bli en veldig stor slager. Folk synes nok den er morsom, men velger heller tradisjonelt. Den er for de som ønsker å være innovative og gjøre noe annerledes, sier daglig leder i OBP, Tonje Bergh.

Ikke overdriv pynten

Finn Schjøll sier han selv er ikke liker overdreven julepynt. Plastikk er fy-fy.

- Julen skal ikke være vulgær og glorete, sier Schjøll. - Enkle, vakre og friske blomster er alltid pent, så kan du kanskje sette dem sammen på en utradisjonell måte, sier han.

Han foreslår som et eksempel å putte blomstene i det nypussede sølvtøyet, i stedet for den brune potten.

Her er årets julepynt

- Vent med å pynte til jul


Vent med jula

Blomstereksperten sier den største fellen vi kan falle i er å begynne julepyntingen for tidlig.

- Mitt heteste tips er å vente litt. Du kan kjøpe inn littegranne nå, men det er ikke noe vits å pynte huset ditt ennå, sier Schjøll.

For dersom du ikke klarere å vente kan du gå fort lei.

- Det er bedre å strekke jula i andre enden. Bedre å la jula gå ut litt ut i januar, i stedet for at den er ferdig første juledag, sier han.

Flere juletips fra Finn Schjøll her:


MER FRA DINSIDE BOLIG:


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer