Velkommen til bydel Ikea

Ikea skal bygge et helt nabolag med Ikea-hus.

<strong><b>IKEA BYGGER BYDEL I LONDON:</strong></b> Ikea skal bygge ut en hel bydel på Londons østkant: East Strand i Stratford. Foto: LandProp Holding/Ikea Group
IKEA BYGGER BYDEL I LONDON: Ikea skal bygge ut en hel bydel på Londons østkant: East Strand i Stratford. Foto: LandProp Holding/Ikea Group Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I London skal Ikea bygge en hel bydel med Ikea-leiligheter og hus. Bydelen kalles Strand East og ligger i Stratford på østkanten i den britiske hovedstaden.

Det er det Ikea-eide selskapet LandProp Holding som står bak den store eiendomsutviklingen, som vil omfatte blant annet 1.200 hus og leiligheter, 58.000 kvadratmeter med kontorer, verksteder, serveringssteder og nærmiljøfasiliteter, samt et Marriothotell med 350 rom. 25 prosent av utviklingsarealet vil være regulert til friområder, og vil blant annet omfatte en elvepark.

Det er meningen at området skal huse 6.000 mennesker når det står ferdig.

Slik bygger man en by: Se hvordan nye Fornebu blir

– Bygger for folket

Ifølge utbyggeren skal det altså bygges ulike leiligheter og hus, som skal passe ulike lønningsposer. 40 prosent av boligene skal være ment for familier, med tre eller flere soverom. Det vil bli typiske studioleiligheter, og det vil bygges hus etter engelsk tradisjon, i Town House-stil. Det vil komme leiligheter i ulike størrelser, fra små leiligheter til leiligheter over to etasjer og leiligheter langs elvebredden.

Ifølge utbyggeren skal 15 prosent av boligene være innenfor kategorien rimelige boliger.

– Vi holder oss til Ikea-filosofien: Vi vil ikke produsere for de rike eller de super-rike, vi vil lage noe for familiene, for folket, sier Harald Müller, sjef for LandProp.

– Vår tilnærming må være å skape de riktige boligene og kontorprisene, samtidig som vi leverer veldig god kvalitet. Vi ønsker å være smarte nok i vår design slik at vi kan tilby dette produktet for en fornuftig pris, sier Müller videre i en pressemelding.


Som de amerikanske ferdighusene?

Ikea har ennå ikke gått ut med nærmere informasjon om hvordan de ulike husene og leilighetene vil komme til å se ut, men det er neppe usannsynlig at de kanskje vil likne litt på flatpakkehusene som er lansert i USA. Du kan se bilder i bildespesialen.

De amerikanske Ikea-husene er utviklet av Ikea i samarbeid med ferdighusbyggeren IdeaBox, og kalles Aktiv. Boligene er på 70 kvadratmeter og er beregnet å skulle koste cirka 80.000 dollar i USA (463.703 norske kroner).

Se video: Slik er det å bo i Ikea-katalogen

Ikke til salgs

Til deg som nå er klar til å rase over Nordsjøen for å kjøpe deg en Ikea-leilighet: Dette er ikke boliger som kommer for salg. Boligene i den nye Ikea-bydelen vil være utleieboliger. Her i Norge er selveier mer normen, i likhet med i Storbritannia. I Ikeas hjemland, Sverige, og i andre deler av kontinental-Europa, er det tvert imot leie-leiligheter som er normen.

Og for deg som skulle lure: Det er ingen planer om en ny Ikea-butikk i den nye Ikea-bydelen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer