Nei, ikke slik ...  Foto: Colourbox.com
Nei, ikke slik ... Foto: Colourbox.comVis mer

Velger RiksTV på hytten

Halvparten av dem som har TV på hytten velger RiksTV.

Den norske hytten blir stadig mer lik boligene. Ja, vi vil ha natur og frisk luft, men stadig færre ønsker å gi slipp på komforten vi har i hverdagen. Vi legger inn vann og avløp, strøm, internett og TV.

Sistnevnte var før en relativt ukomplisert affære, men etter at de analoge TV-senderne ble skrudd av, satt det stopper for TV-tittingen på mange norske hytter.

Vi viser deg hvordan: Slik får du TV-signal på hytten

En av to velger RiksTV

Administrerende direktør i RiksTV, Christian Birkeland, forventer vekst når sommersesongen er i gang for fullt.  Foto: RiksTV
Administrerende direktør i RiksTV, Christian Birkeland, forventer vekst når sommersesongen er i gang for fullt. Foto: RiksTV Vis mer


Ifølge RiksTV dekker de rundt nitti prosent av den norske fritidsbebyggelsen. De er imidlertid ikke alene om å kunne levere digital TV til norske hyttefelt, men de er størst: 48 prosent av norske hytter med TV får signaler fra RiksTV.

- Dette er gledelige resultater. Undersøkelsen ble foretatt før startskuddet smalt for sesongen i hyttemarkedet. Vi forventer ytterligere vekst når hyttesesongen tar av for fullt, sier administrerende direktør i RiksTV Christian Birkeland i en pressemelding.

Dessverre er ikke alle fornøyd: Thomas Schrøder vraker RiksTV i raseri etter problemer med HD PVR-dekoderen fra Grundig.

Canal Digital (parabol), som er desidert størst på hjemmemarkedet, har plass nummer to med 28 prosent, mens ViaSat (parabol) leverer TV-signaler til 11 prosent av norske hytteiere med TV.

Undersøkelsen er gjennomført av mediebyrået PHD i uke 18 og 19 er gjennomført med et landsrepresentativt utvalg i alderskategorien 18 år og eldre, og det ble gjennomført 1007 intervjuer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

RiksTV: Hva slags antenne trenger du?

Enklere med én leverandør


Ifølge Birkeland har digitalTV-leverandøren arbeidet målrettet med å nå ut til hyttefolket ved å levere fleksible løsninger.

- Vi har blant annet produktene "en pris – TV fire steder" og fritt valg av enkeltkanaler. sier Birkeland.

Som hovedregel skal RiksTV være enkel å montere, og ifølge Birkeland skal det være gjort på en ettermiddag: - Man kan kjøpe mottaker og utstyr om dagen og se tv samme kvelden, og dette er attraktivt for fritidsmarkedet, sier Birkeland. - For kunden er det også enklere å ha én leverandør av tv - uansett om det handler om hjem, hytte eller båt. Dette forholder vi oss til, og vi jobber derfor kontinuerlig med å lage attraktive produkter for fritidsmarkedet, sier toppsjefen i RiksTV.

Det er vanskelig å sammenligne og umulig å velge flerromsløsningene, men vi har prøvd:Her er løsningene for deg som vil ha TV i flere rom.