Vekk med kabelrotet!

Kreative løsninger for deg som er lei av alle kablene som henger og slenger.

Bare én kabel er synlig under pulten.  Foto: SeanDavid010/Lifehacker.com
Bare én kabel er synlig under pulten. Foto: SeanDavid010/Lifehacker.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En ledning her, en kabel der. Og før du vet ordet av det, er det ikke mulig å se gulvet for bare kabler. Vi har tidligere skrevet om smarte måter å skjule kabler på, og ikke minst alle de ulike produktene som kan hjelpe deg å få has på kabelfloken.

Se flere produkttips: Smart til småkabler.

Bruk takrennen

Er du ikke fremmed for å skru og mekke litt selv, kan du også gjøre det selv. Helt enkelt. Og billig. Ved hjelp av noen skruekroker, festebraketter og en takrenne. Ja, du leste riktig. En takrenne.

Foto: SeanDavid010/Lifehacker.com
Foto: SeanDavid010/Lifehacker.com Vis mer

Handymannen bak ideen, amerikanske Sean David, kom på ideen da han hadde kjøpt seg nytt skrivebord. Han var lei av alle kablene som hang og slang, og ønsket et renere uttrykk. I stedet for å kjøpe noe nytt, benyttet han seg av restmateriell han hadde liggende.

Selve jobben er svært enkel. Du trenger et stykke takrenne, braketter med hull som kan festes på toppen av takrennen (se bildet til høyre) og like mange skrukroker. Skrukrokene fester du under bordplaten, og så er det bare å hekte på takrennen. Ifølge handymannen skal ikke dette ta mer enn et par minutter.

Får du ikke fatt i slike braketter som er vist på bildet, kan du bruke patentbånd som du skrur fast på begge sider. Dette fås hos jernvarehandler eller byggevarehus fra en 50-lapp for 3 meter.

Billig er det også. Takrenner koster fra rundt 40 kroner meteren. (Merk at ikke alle selger per meter, det kan hende du må kjøpe ferdige lengder.) Eller du kan ta kreativiteten til hjelp. Kanskje du har noe i skapet som kan brukes? Bloggeren Bitsofmymind.com har gjort noe lignende med knaggrekken Antonius fra Ikea til 45 kroner. Eller så kan du bruke en ledningslist, slik som for eksempel Signum fra Ikea til 179 kroner,

Slik ser det ut om man bøyer seg ned.  Foto: SeanDavid010/Lifehacker.com
Slik ser det ut om man bøyer seg ned. Foto: SeanDavid010/Lifehacker.com Vis mer


For trinn for trinn-beskrivelser av prosjektet, les mer på Lifehacker.com

Les også: Smarte måter å skjule TV-kablene på.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer