<strong>SPAM</strong> - endelig brukt til noe fornuftig. Foto: Produsenten
SPAM - endelig brukt til noe fornuftig. Foto: ProdusentenVis mer

Vegg uten filter

Endelig kommer spam til nytte.

Noen av oss drukner i det: Spam. Eposter fra velvillige utlånere eller brev med tilbud om store summer i kontanter, bare du gir fra deg noen små detaljer, som personnummer, kontonummer og lignende. Du kan til og med bli fralurt penger når du blir oppringt fra spesielle telefonnumre. Ofte kan avsenderne for disse svindelforsøkene spores til Nigeria, derav navnet Nigeriabrev.

Nettjeneste for deg som er lei av spam

Bare til plage - ikke til nytte. (Annet enn kuriøs interesse over dårlig språk, og at folk går på svindelforsøkene.) Før nå.

Spam på veggen

Endelig kommer nemlig spam til nytte for designinteresserte med sans for humor. Med base i Italia lager Todo tapeter under navnet Spamghetto, av svindelbrevene og masseutsendelsene. Som designerne beskriver produktet på nettsidene sine:

    Vi gjør de dårlige ideene som oversvømmer innboksen din om til mønster av innsikt i den menneskelige natur

SPAM - endelig brukt til noe fornuftig. Foto: Produsenten
Nei, det er altså ikke greiner. Foto: Produsenten
Bokstaver i interiørdekor er langt fra nytt, men denne varianten har i alle fall en interessant historie. Foto: Produsenten


Bokstavdekor på ny måte

Hvert tapetmønster genereres av spesiell programvare, og lages spesielt for den som bestiller. Og går du tett på, kan du boltre deg i feilstavelser og språklige blundere, komiske råd om hvordan du kan bli rik i en fei, og hemningsløse kjærlighetserklæringer.

Tapetene, som du kan se hos Spamghetto, vant sølvmedalje i European Design Awards i fjor. Tapetet produseres på høykvalitetsvev, som er laget for å holde lenge. 38 euro per kvadratmeter er prisen i nettbutikken. Det tilsvarer 295 kroner. (Butikken har også en grei hjelpefunksjon for å beregne hvor mye tapet du trenger, basert på veggens mål.)

Artikkelen fortsetter under annonsen

Se også nettsiden som henger ut svindlerne

Flere tapeter

Dette er ikke de eneste originale tapetene vi har sett i det siste. Tidligere i februar omtalte vi tapeter fra Filthy Home, som har de bisarreste navn; Golden shower for eksempel. Tapet har blitt mote, og folk er ikke opptatt av at den skal vare så lenge. Tidligere i vinter tipset vi om effekttapeter, som er typene som selger mest nå. Se også dette utvalget, for deg som ikke er redd for å gå på veggen.

Pusse opp? Velg riktig tapet til rommet
Flere gode tips for deg som pusser opp