Det enkle er ofte det beste. En hageslange med dusjhode er godt å ha i varmen.  Foto: Colourbox.com
Det enkle er ofte det beste. En hageslange med dusjhode er godt å ha i varmen. Foto: Colourbox.comVis mer

Våte sommergleder

Kjøl deg ned i sommervarmen.

Finværet har slått inn over nesten hele landet, og gradestokken kryper oppover. Og det ser heldigvis ikke ut til å gi seg med det aller første. Men selv om vi er langt fra å klage, kan det noen ganger bli litt varmt, for oss nordboere. Og et eget svømmebasseng å kjøpe seg ned i, er dessverre de færreste forunt.

Det er ikke alle forunt å bo med strandlinje, men det er mulig for de fleste å skaffe seg avkjølende vann i egen hage, uansett størrelsen på budsjettet.

Se bildespesial av noen av de enkleste produktene og løsningene lenger ned i artikkelen

Aller enklest

Har du hageslange? De fleste hageslangene har hoder som kan reguleres fra samlet til spredt stråle. Er du varm nok, funker dette, men med enkle grep kan du få litt mer moro.

Solardusjen kobler du til hageslangen. Foten kan fylles opp med vann, og så skal solen varme opp. Pris: 1.416 kroner fra Hyttetorget.no. Foto: Hyttetorget.no
Solardusjen kobler du til hageslangen. Foten kan fylles opp med vann, og så skal solen varme opp. Pris: 1.416 kroner fra Hyttetorget.no. Foto: Hyttetorget.no Vis mer


Alle barn elsker spredere, og disse får du fra et par hundrelapper på hagesentre, byggevarehus eller Clas Ohlson.

Tore Hermansen, gartner og selger på Bauhaus Liertoppen tipser om en spreder fra Gardena som kan stikkes i bakken, og fungerer nesten som en dusj. - Den er på en stang som kan stilles inn på variable høyder, men kan bli så høy at du kan stå under den, sier Hermansen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Utedusj

Og mens vi er inne på temaet utedusj: Her er det mange løsninger å velge mellom. Den enkleste løsningen lager du selv: Du kan rett og slett henge hageslangen opp i et tre, eller feste den på veggen.

Det finnes også ferdigløsninger som du kan koble hageslangen til direkte. De enkleste bruker kun kaldt vann, men det finnes også varianter med integrerte varmtvannsberedere.

Utedusjen som gjør naboen grønn av misunnelse

Oppblåsbare basseng

Oppblåsbare badebasseng er ikke bare for de minste, selv om utvalget er størst for barna. Små plaskebasseng får du fra et par hundrelapper på lekebutikker, Nille - eller lignende. Men det finnes også større varianter.

- Vi har plastbassenget Homeswim, som tar hele 8.600 liter på Bauhaus, sier Hermansen. Disse er nå på salg til halv pris, 499 kroner. - Her får du kjøpt med klortabletter, algemidler, et cetera. Jeg har faktisk et slikt selv, på 3.600 liter, og det er fint. Det er plass til at både kona og jeg får dyppet oss og plasket litt rundt der.

Dersom du går for denne løsningen anbefaler Hermansen at du fyller med kaldt vann og lar det varme seg opp i solen. Vi anbefaler at du går til innkjøp av en pumpe...

Det finnes også varianter av plaskebasseng som du ikke trenger å blåse opp. Sjekk for eksempel Swimshop.nos nettsider.

Det enkle er ofte det beste. En hageslange med dusjhode er godt å ha i varmen. Foto: Colourbox.com
Enkel sprinkelpistol du kobler til hageslangen. 98 kroner på Clas Ohlson. Foto: Clas Ohlson
Startpakken: hageslange med koblinger. 149 kroner på Clas Ohlson. Foto: Clas Ohlson
Helt enkel spreder fra Clas Ohlson, 149 kroner. Foto: Clas Ohlson
Campingdusjen fyller du opp med vann, legger den i solen, og lar den varme opp vannet. 238 kroner fra Hyttetorget.no. Foto: produsenten
Ferdige utedusjmoduler fra Habitat, til rundt 4.000 kroner, føres av ROOM. Foto: habitat
Oppned-dusj fra Viteo. Pris: 4.691 kroner, pluss moms, fra Euklides. Foto: Elisabeth Dalseg
Solardusjen kobler du til hageslangen. Foten kan fylles opp med vann, og så skal solen varme opp. Pris: 1.416 kroner fra Hyttetorget.no. Foto: Hyttetorget.no
Utedusjen Cascade fra belgiske Trade-winds. Les mer: Utedusjen som gjør naboen grønn av misunnelse Foto: Produsenten
Plaskebasseng du ikke trenger å blåse opp fra Swimshop. 2.040 kroner. Foto: Produsenten
Hos Catalina spas får du ferdige bassengmoduler du kan plassere rett på plenen. Denne er den minste i california-serien, og måler 650x265 cm, og koster 25.600 kroner. De har også en serie med runde basseng, Naxos, fra 13.900 kroner. Foto: Produsenten
Oppblåsbart ole-brum-badebasseng. 179 kroner fra Sportsdeal.no. Foto: Produsenten

Artikkelen fortsetter under bildekarusellen

Bad og kos hele året

Investerer du i en badestamp, kan du bade og kose deg året rundt. Men selv om det kanskje er best kjent som den optimale bademuligheten for vinteren, siden stampene kan bli gode og varme, kan du jo fint bruke dem som en avkjølende kaldkulp om sommeren.

- Vi merker jo litt mer interesse på denne tiden, når sommeren nærmer seg, sa en av eierne av Ola-Stampen, Rune Engen, til DinSide i vår.

Les mer om hva du har å velge mellom, hvordan du går frem når du skal kjøpe og installere en badestamp, og ikke minst - hvordan det blir billigst:

Se vår store guide til badestamper

Alltid 25 grader i vannet

Hos familien Holsback i Bærum er det et par og tyve grader i vannet - hele året. Det nyter også naboens barn (bildet) godt av.  Foto: Per Ervland
Hos familien Holsback i Bærum er det et par og tyve grader i vannet - hele året. Det nyter også naboens barn (bildet) godt av. Foto: Per Ervland Vis mer


Hos familien Holsback i Bærum er det 25 grader i vannet hele sommersesongen. For hvem trenger vel strandlinje når de kan ha et eget svømmebasseng?

- Utgangspunktet vårt var å gjøre noe mer ut av hagen. Vi hadde en stor komposthaug og mye busker som tok opp hageplass. Vi tenkte på å anlegge en terrasse, men fordi det var så dypt, så vi at det var enkelt å tilpasse et basseng, sier Peter Holsback til DinSide.

Selve bassenget satt de opp på en dag, men å få hele anlegget på plass tok rundt en måned, fra de begynte å grave ut hagen.

Les mer og se bilder: Lykken er et svømmebasseng