Vaskemaskinene blir større

Har du liten plass i vaskerommet, kan denne modellen være verdt å vente på.

Hvorfor ha både vaskemaskin og tørketrommel, når du kan nøye deg med én maskin? Foto: Per Ervland
Hvorfor ha både vaskemaskin og tørketrommel, når du kan nøye deg med én maskin? Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

IFA 2011: Hvitevarer er ikke lenger noe du bare kjøper fordi du må, stadig flere velger nemlig sine nye modeller ut fra både design og brukervennlighet, noe blant annet de store kjøleskapene til Samsung, LG og Sharp, og ikke minst LGs optimale designkjøleskap er gode eksempler på.

Men også vaskerommet skal få sitt.

Ny vaskemaskin? Denne er best i test

Like utenpå, langt bedre plass innvendig

Mens nisjemålene, typisk 60x60 cm fortsatt består, gjør ny teknologi at det utnyttbare volumet i maskinene blir stadig større. Når det gjelder vaskemaskiner vil det for eksempel si at 12 kilos vaskekapasitet nå blir vanligere og vanligere.

På årets IFA-messe viste i tillegg LG fram sin nye kombi-maskin, altså vaskemaskin og tørketrommel i ett, og tallene er unektelig imponerende:

Den har nemlig 12 kilos vaskekapasitet, samtidig som den kan tørke inntil 8 kilo.

I praksis kan du altså sette på et nonstop-program på inntil 8 kilo, slik at du ved å trykke på en eneste knapp får klærne både vasket og tørket.

I videoen under forteller Sebastian Bengtsson fra LG hvordan kombimaskinen fungerer:


Andre finesser:

  • Steam Funksjon og allergiprogram, som frisker opp klærne på 20 minutter.
  • Motor montert direkte på trommel. LG kaller dette Direct Drive, og hevder at det gir fordeler som mindre støy, lavere strømforbruk og økt holdbarhet. Garantien er derfor satt til 10 år.
  • Smart Diagnosis: Skulle noe likevel gå galt, kan du her sende nøyaktig feilmelding til reperatøren via en LG-app på mobiltelefonen. Fordelen er at reperatøren dermed vil ta med seg eksakt riktig del. I tillegg skal funksjonen kunne luke bort dine egne tabber; som for eksempel at maskinen ikke vil starte å vaske fordi du har glemt å skru på vanntilførselen.
NB: Det er foreløpig usikkert når kombimaskinen kommer til Norge, og prisen er heller ikke fastsatt.

Husk å spørre hva trommelen er laget av, når du skal kjøpe vaskemaskin. Helge Alsos' maskin med trommel og feste i carboran ble slitt i stykker.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer