Kjekt om klesvasken gikk fortere? Foto: Colourbox
Kjekt om klesvasken gikk fortere? Foto: ColourboxVis mer

Vaskemaskinen som bruker 12 minutter

Joda, du leste riktig!

Hvor mange ganger har du irritert deg over vaskemaskinen som ALDRI blir ferdig?

Vel, det finnes vaskemaskiner som lar deg slippe å vente i 90 minutter eller mer før vasken er ferdig. Den britiske vaskemaskinprodusenten Russel Hobbs lanserer i disse dager en vaskemaskin som på hurtigprogram bare bruker 12 minutter på å vaske tøyet!

Den ser helt vanlig ut, men vasker superkjapt. Foto: Russel Hobbs
Den ser helt vanlig ut, men vasker superkjapt. Foto: Russel Hobbs Vis mer


Russel Hobbs vaskemaskin er foreløpig bare å få tak i hos ASDA i Storbritannia, og der koster den minste modellen med kapasitet på 7 kg klær, 250 pund, cirka 2.300 kroner. Denne maskinen bruker 6,5 liter vann på vasken, mot rundt 14 liter, som er typisk for en "vanlig" vaskemaskin.

Les også: Mini-vaskemaskinen du kan ta med overalt

Flere hurtigvaskemaskiner

Russel Hobbs er ikke den eneste produsenten som kan skilte med hurtigvaskemaskiner. BEKO har en ekspressvaskemaskin som kan vaske 9 kg tøy på 30 grader på 14 minutter.

Både redusert vannbruk og strømbruk er salgsargumenter som legges frem av vaskemaskinprosusenter som har disse huritvaskemaskinene. De kalles gjerne miljøvennlige nettopp av den grunn.

Vel, maskinene vasker tøyet ditt på 12 minutter, og bruker mindre vann, men det britiske forbrukermagasinet Which? har gjort tester som viser at det går med ganske mye energi på å varme opp vannet maskinen bruker så raskt, skriver Daily Mail.

Artikkelen fortsetter under annonsen

På det norske markedet

Det finnes vaskemaskiner på det norske markedet som også er ganske kjappe med sine hurtigprogram. For eksempel har Bosch en kombimaskin (som vasker og tørker i ett) som har et 15 minutters hurtigprogram. AEG har en vaskemaskin som bruker 20 minutter på sitt hurtigprogram.

MERK! Hurtigprogrammer vasker ikke like godt som vanlige vaskeprogrammer. Det er både fordi temperaturen er lavere med hurtigprogram, og fordi tøyene får ligge kortere i såpevannet. Du bør derfor bare bruke hurtigprogram når klærne ikke er spesielt skitne.