Vask mikroen uten å skrubbe

Her er livstrikser Markus Linds beste triks.

Livstriks har fått en rekke følgere på Facebook de siste par ukene, og deler villig vekk smarte løsninger.  Foto: Facebook/Livstriks
Livstriks har fått en rekke følgere på Facebook de siste par ukene, og deler villig vekk smarte løsninger. Foto: Facebook/LivstriksVis mer

Vi har det godt, men vi vil gjerne ha det enda bedre. Og vi vil fikse det selv! Markus Lind har latt seg inspirere av amerikanske Lifehack-nettsider og -videoer, og startet Facebook-siden Livstriks. Siden som gir deg svar på hva du skal gjøre med tomme doruller, hvordan du sjekker om egget er ferskt, og hvordan du får ren mikrobølgeovn, nesten uten å løfte en finger.

– Jeg satt og så noen Lifehacks-videoer på YouTube, og tenkte at jeg hadde lyst til å spare på så mange som mulig, sånn at jeg hadde til senere, sier Lind til DinSide.

Løsningen ble en Facebook-side som ble etablert i juni i år. Tre måneder senere, følger mer enn 1.700 personer med.

Se også: DinSide tester kjerringråd

Illustrerer selv

«– Jeg synes rett og slett at Livstriks er et veldig bra ord. Neste mål blir å få norsk språkråd til å annerkjenne ordet som et, ja, virkelig ord, sier Lind.»


Noe av det som skiller Livstriks fra lignende samlesider er illustrasjonene av triksene. Lind jobber som AD i et reklamebyrå i Oslo, og har selv tatt bilder og illustrert tipsene. Noen av rådene har han funnet på internett, andre har Livstriks-følgerne sendt inn.

Når det gjelder "Livstriks"-begrepet har Lind valgt ordet for å skille seg litt fra de kjente og kjære kjerringrådene. Begrepene går litt over i hverandre, men Livstriks er mer mot det praktiske og huslige, ikke klok-kone-aktige.

– Vi prøver å holde oss unna råd mot diaré og utslett under armene for å si det sånn, sier Lind, og legger til: I tillegg til praktiske livstriks har vi også innslag av bærekraftige livstriks som heller litt mer mot kreativ resirkulering.

Fem smarte tips:

Lind har plukket ut fem smarte Livstriks, inkludert hvordan du vasker mikroen uten å løfte en finger. Og du finner dem alle i bildespesialen her:

Foto: Markus Lind/Livstriks
Foto: Markus Lind/Livstriks
Foto: Markus Lind/Livstriks
Foto: Markus Lind/Livstriks
Faste DinSide-lesere vil kanskje dra kjensel på det første, bananfluefellen, som vi har testet med stort hell (men ikke like lekkert illustrert) Foto: Markus Lind/Livstriks


Faste DinSide-lesere vil kanskje dra kjensel på det siste, altså bananfluefellen, som vi tidligere har testet med stort hell.

Har du noen smarte livstriks? Del med andre lesere i debatten, send oss en mail, eller tips Lind på Livstrikssiden.