Varmeskuffene med det lille ekstra

Stek pizzaen i skuffen!

Glad i pizza? Da er dette skuffen for deg:

Glem varmholding av mat og tallerkenvarming, nå kan du få spesial-varmeskuff for steking av pizza, paier og liknende.

Pizza i skuffen

Det er ovnsprodusenten Teka som har pizza-skuffen blant årets nyheter. Skuffen kommer selvsagt også med en egen pizzastein, men som du kan se av bildene kan skuffen også benyttes til steking av andre ting, som eksempelvis paier og ostesmørbrød.

Maten stekes med undervarme og varme fra bakre del av ovnen, med en makseffekt på 3.200 watt.

Varmeskuffene med det lille ekstra


Du kan selvsagt også bruke skuffen til andre ting enn steking, som nettopp varmholding av mat og tallerkener.

Du trenger ikke å investere i en pizza-skuff for å få sprø og god pizza: Du kan benytte en pizzastein i ovnen, eller hva med å steke pizza på grillen? Weber har også en egen pizzaovn for kulegrillen?

Det er også flere ovnsprodusenter som har et dedikert pizzaprogram i stekeovnen.

Varmeskuffene med det lille ekstra
KitchenAid varmeskuff, modell KEWS145SSS. Pris: 1.249 dollar - eller  7.623 kroner. Dette er pris hentet fra KitchenAid.com  Foto: Produsenten
KitchenAid varmeskuff, modell KEWS145SSS. Pris: 1.249 dollar - eller 7.623 kroner. Dette er pris hentet fra KitchenAid.com Foto: Produsenten Vis merVarmeskuff for langtidssteking

De fleste av ovnsprodusentene har også varmeskuffer for mer tradisjonelt bruk, som tining, varmholding og forvarming av servise. De fleste av disse kan også brukes til langtidssteking av mat, men sjekk temperaturene som skuffen kan levere før du handler.

Saftig og mørt

Miele har nylig lansert nye varmeskuffer, i Generasjon 6000, som kan brukes til langtidssteking av mat.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Langtidstilberedning av kjøtt på lave temperaturer gir som kjent et svært saftig og mørt resultat. I disse nye skuffene fra Miele kan du langtidssteke kjøtt på temperaturer under 90 grader. Her er det bare å stille inn på ønsket temperatur, og la det stå. Du trenger ikke engang å følge med, da kjøttet ikke vil nå høyere kjernetemperatur enn den du stiller inn som ovnstemperatur.

Når det er sagt, så er dette ingen billig skuff. Veiledende utsalgspris er fra cirka 9.000 kroner.

Miele er ikke alene om å ha varmeskuffer som kan brukes til langtidssteking, KitchenAid har også en skuffeløsning for langtidssteking. Den har sensorstyrt temperaturregulering, for steking på temperaturer mellom 32 og 120 grader.

Siemens har varmeskuffer med de samme bruksområdene for cirka 6.500 kroner.