Varme tips for høstkulda

Men du bør ikke være forfengelig.

<B>IKKE SKUE SELEN PÅ HÅRENE?</B> Det finnes flere måter å varme seg på når vinteren kommer. Her er en av dem.
IKKE SKUE SELEN PÅ HÅRENE? Det finnes flere måter å varme seg på når vinteren kommer. Her er en av dem. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er godt mulig onepiece-moten blir den korteste trenden som noensinne har beæret det norske klesmarkedet med sitt alt annet enn blotte nærvær, og det skal vi tåle fint. En ting er å se ut som en forvokst kanin mens en sitter hjemme i sofaen, noe annet blir det når vi andre frenetisk begynner å rote i telefonkatalogen etter nummeret til Viltnemnda for potensiell avliving av et hårete monster midt i Bogstadveien.

Er du hjemme er det greit. Det meste er nemlig greit bak de famøse fire veggene, noe som forklarer disse to kreasjonene. Begge er ment å gi deg ekstra høstkos og -varme når kulden og de mørke kveldene kommer, samtidig som de vekker oppsikt.

Elektrisk varmepledd fra OBH Nordica: Vi har testet

Mytespinning fra Island

ALTERNATIV: Hvis ikke seler er din greie, kan kanskje disse ørneinspirerte teppene være noe?
ALTERNATIV: Hvis ikke seler er din greie, kan kanskje disse ørneinspirerte teppene være noe? Vis mer


Den første, The Sealpelt ("selskinnet"), ser ut som noen har flådd en hippie-sel under Woodstock-festivalen, og kommer fra de islandske designerne hos Vík Prjónsdóttir. Designerne har tatt utgangspunkt i en islandsk myte der selene er fordømt av menneskene, og gjenforteller blant annet sagnet om den islandske bonden som en morgen finner en gråtende sel på stranda. Historien involverer blant annet nakne damer, fjorten barn og fiskelykke, og kan leses i sin helhet her.

Sagnet har resultert i plaggene du ser på bildet over, som skal brettes rundt hutrende høstmennesker mens de for eksempel ser på gullrekka. The Sealpelt kommer i fire ulike fargekombinasjoner, selv om bildet over viser sju ulike kombinasjoner. Drakten er to meter lang og består av 100% islandsk ull.

Du må sannsynligvis kontakte produsenten for å kjøpe et eksemplar, men islendingene er et hyggelig folk som aldri har trengt penger mer enn de gjør nå, så det lar seg forhåpentligvis ordne ganske greit.

Voksipose for voksne

BORTE VEKK: For mye komfort foran i TV-kroken kan være bra for helsa, men dårlig for lunsjpraten dagen etter.
BORTE VEKK: For mye komfort foran i TV-kroken kan være bra for helsa, men dårlig for lunsjpraten dagen etter. Vis mer


Alle småbarnsforeldre nikker anerkjennende når de hører ordet voksipose, den store, gode, varme posen som de minste kan krype nedi på tur i barnevogna.

De samme småbarnsforeldrene har helt sikkert tenkt at det må da være usedvanlig deilig å slappe av i en slik pose. Fordi en har et rykte å bevare, og fordi barn kan ta skade av å se foreldrene sine krype inn i små steder der de ikke hører hjemme, har de to designerne Celine Merhand og Anaïs Morel laget en kokong-formet posestol, Cocon, der den vatterte, varme hylsa skal sørge for perfekt sittestilling foran flatskjermen.

BORTE VEKK: For mye komfort foran i TV-kroken kan være bra for helsa, men dårlig for lunsjpraten dagen etter.Vaskbar

En glidelås åpner og lukker posen, som også kan vaskes. Sjansen for at tv-seeren i innpakket tilstand sovner i løpet av de første tjue minuttene av en hvilken som helst film regnes av denne journalist for å være tett opp mot hundre prosent.

Selv beina er dekket med mykt stoff, noe som gjør at Cocon er snill mot gulvet og enkel å flytte.

Prisen er ikke kjent, men du kan forsøke å kontakte designerne via denne siden hvis du skulle være interessert.