Varm dusj fra hageslangen

Ikke plass til bad på hytten? Utedusjløsninger blir stadig mer populære. Denne varmer til og med opp vannet - gratis!

En gave til norske hytteeiere

Selv om det er fint å leve det enkle, hyttelivet, i aller beste Simple living-ånd, er det ikke fritt for at det noen ganger hadde vært greit å kunne ta seg en varm dusj. Dessverre er det ikke slik at alle har råd, eller plass til å installere et baderom på sin nedarvete knøttehytte.

Denne dusjen krever imidlertid ikke noe annet enn litt plass i hagen - og en hageslange. Hageslangen plugges inn i dusjen, som har innebygget varmtvannstank og solcellepanel. Solcellepanelet varmer opp vannet, som holder opptil 50 grader.

Nå skal det sies at det kanskje ikke er den mest estetisk vakre dusjen vi har sett - men den må holde en viss størrelse så solcellepanelet får varmet opp vannet.

Vintersesong?

Vi kan ikke garantere at utedusjen kan brukes om vinteren, men det skal ikke være noe problem å la den stå ute, selv om du ikke bruker den. Det eneste du trenger å gjøre er å koble fra vannslangen og sørge for å tømme rørene, slik at de ikke sprekker.

Gjør det selv

Selve monteringen skal også være enkel. Det følger med skruer og plugger som kan festes til grunnfjell eller lignende (dette kan nok medføre litt plunder) - eller du kan kjøpe et feste som kan forankres rett i en gressplen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Slik gjør du:

  1. Skru dusj-fundamentet fast til grunnen med de medfølgende skruene og pluggene.
    Alternativt: Bank festet ned i en gressplen, om du også har kjøpt dette.
    Sørg for at du er et sted hageslangen rekker!
  2. Fest dusjen til festet
Dusjen har riktignok ikke noe avansert termostatsystem, men blandebatteriet lar deg blande det oppvarmete vannet (holder opptil 50 grader!) med kaldt vann fra hageslangen.

Sjekk før du kjøper

Vannet i slangen må ha et trykk på mellom 2 og 4 bar (30-60 psi), maksimum vanntilførsel: 5-6 liter i minuttet.

Prisen på herligheten

Denne smarte saken kom vi over på det amerikanske nettstedet Born Rich. Men, paradoksalt nok, tenkte vi ikke på den norske hytteadelen med to hovedhus, et anneks, et båthus og tre lysthus i Blindleia. Selv om det nok kan være en smart løsning for dem og!

Nei, dette er en gavepakke til dem som har et lite knøtt av en hytte, der et baderom betyr påbygg, tiknytning til kommunale nett (og ikke bare bruk av sommervannet) - og en investering til et sekssifret antall kroner.

Hva med å kutte investeringen til et sted rett oppunder 10.000?

Varm dusj fra hageslangen


Gratis er det altså ikke, men sammenlignet med andre utedusjløsninger som krever egen varmtvannstank, samt løpende oppvarmingsutgifter tjener du det nok fort inn: Prisen på herligheten er 495 pund (cirka 5.900 kroner). Vil du ha med feste til å forankre dusjen i gressplenen koster dette 54,50 pund til (650 kroner).

I tillegg kommer frakt. Pro-Idee sender til Norge, pris oppgis på forespørsel. Pass på å få dem til å trekke fra momsen (17,5 prosent i Storbritannia) - så du slipper å betale dobbelt.

Kilder: BornRich, Pro-Idee.