Vannvarsler på SMS

Med denne kan du stoppe lekkasjen i tide

Plassering i kjeller. Foto: Produsenten
Plassering i kjeller. Foto: Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vannskader kan være alt fra tilgrisete gulvtepper til store skader på bærende elementer i bygningen. De kan også ta kort eller lang tid, små drypp i en vegg kan skape råte og soppskader over lang tid.

For å unngå dette er det mange måter å sikre seg på. Det finnes egne dryppbrett til å ha under kjøleskap, oppvaskmaskin og vaskemaskin, som fanger opp lekkasjer og lar vannet renne ut på gulvet, slik at at det synes.

Det finnes også forskjellige løsninger for mer avansert varsling enn en vanndam på gulvet.

En av de nyeste varsler med å sende melding på SMS.

Visste du at ... det er påbudt med lekkasjesikring i alle nye boliger?

Mover vannvarsler

Plassering under oppvaskkum. Foto: Produsenten
Plassering under oppvaskkum. Foto: Produsenten Vis mer


Løsningen består av en GSM-enhet - Mover - og en føler som plasseres der hvor vann fra en mulig lekkasje kan tenke seg å samles. Det kan være under oppvaskummen, oppvaskmaskinen, varmtvannsberederen, i bunnen av båten, på gulvet i oppbevaringsrom og så videre.

Når føleren kommer i kontakt med vann sendes det en SMS til et forhåndsprogrammert nummer, slik at man unngår at lekkasjen får utfolde seg i fred. Da kan man fort spare store summer.

Føleren er koblet med en fem meter lang ledning til GSM-enheten, som er på størrelse med en fyrstikkeske og er enkel å plassere. Den drives av en strømforsyning og et batteri som varer opptil ett og et halvt år. Du vil også få beskjed på SMS når det er tid for å bytte batteriet.

Les også: Unngå vannskader i ferien

Eget Telenor-abbonnement

Mover kommer med SIM-kort og et eget abonnement fra Telenor, som koster 59 kroner pr måned og inkluderer opptil 30 SMS-varslinger. Utover dette vil det bli belastet et gebyr.

Løsningen fungerer over hele verden, og kan være praktisk for de som har hytte eller befinner seg utenlands i lengre perioder.

Prisen er 990 kroner.

Mer informasjon finner du hos mover.no

Les også: Røykvarsleren som sender SMS

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer