Vamp opp kjøkkenet på et blunk

Tapet og plexiglass gir ny giv til hjemmets arnested.

Kristan Cunningham viser deg hvordan du fornyer kjøkkenet enkelt. Foto: Shelterpop
Kristan Cunningham viser deg hvordan du fornyer kjøkkenet enkelt. Foto: ShelterpopVis mer

Lei av det trøtte kjøkkenet ditt? Kanskje er det spesielt de kjipe flisene som irriterer deg?

Har du en bolig der forrige eier (eller du selv) ikke har brydd seg med å beskytte veggen bak kjøkkenbenken? Synes boligens forrige eier fliser med gryter og grønnsaker var kjempefint? Eller kanskje du i et svakt øyeblikk falt for de sjokkoransje flisene som var på salg da du skulle pusse opp kjøkkenet?

Fortvil ikke, du kan fikse det på null komma svisj!

Nei, vi snakker ikke om å male over flisene, selv om det også er en idé.

Bruk plexiglass

Dette dreier seg i stedet om å feste plexiglass over flisene som beskytter veggen for sprut og søl fra vask og komfyr. (Eller andre vegger dekket i flis, for så vidt.)

Har du ikke slike fliser? Du kan uansett bruke dette trikset for å live opp, og få beskyttelse av veggen.

Ideen går ut på at du legger et fint tapet under plexiglasset. Det er den amerikanske interiørdesigneren Kristan Cunningham fra AOL Lifestyle som viser deg hvordan i videoen under. Se også en steg-for-steg guide her.

Enkelt, billig og dekorativt!


Her i Norge får du kjøpt plexiglass for eksempel hos Claes Ohlsson eller Maxbo. Du bør få skåret plexiglasset til riktig størrelse i butikken for å gjøre det enklere for deg, mens tapetet skjærer du til selv (bruk en skarp tapetkniv). Deretter finner du noe stiv papp som du kan legge bak tapeten, slik at du får jevnet ut overflaten og unngår at flismønster sees igjennom tapetet.

Så er det bare å begynne å feste plexiglasset til veggen. Hvis du vil bruke en metode som gjør det enkelt for deg å fjerne plexiglasset og tapetet igjen, kan du bruke fugemasse i silikon. Dette trenger du uansett for å få tettet til i kantene så ikke tapetet blir ødelagt av vann og søl.

Flere tips til hvordan du kan friske opp kjøkkenet på et blunk

Bilder, postkort, stoff

Det finnes flere muligheter enn tapet. Du kan for eksempel feste masse fine fotografier av familien under plexiglasset, ta noen fine postkort du liker, eller til og med stoff som du liker mønsteret på. Det er opp til deg hvor kreativ du vil være.

Flere smarte designtriks fra Kristan Cunningham finner du her: Shelterpop.com

Les også: Gjør det selv-ferdighetene forsvinner