45 kvadratmeters-hytta. Foto: Visiondivision
45 kvadratmeters-hytta. Foto: VisiondivisionVis mer

Værsågod, klatre inn

Ikke mye tradisjonelt over denne ferdighytta.

Den kan minne litt om Ishavskatedralen i formen, men ellers er det kanskje ikke veldig mye som minner om staute, tradisjonelle norske hytter.

I alle fall ikke inngangsmulighetene via taket.

Men designerne ser på Norge som et veldig interessant marked.

- Det norske markedet vil være av stor interesse, ettersom dette sommerhuset er tilpasset naturelskende kunder, sier designerne bak til DinSide.

Egen inngang

Peak Series er tegnet av designselskapet Visiondivision, og er spesielt rettet inn mot muligheten til å ta imot sommergjester på en fleksibel og komfortabel måte.

Som du kan se av bildene, er fasaden laget slik at den kan klatres på. Du kan selvsagt klatre på den både for moro skyld og i treningsøyemed, men merk deg at alle sengeplassene også er utstyrt med sin egen luke som kan åpnes også fra utsiden. Det må være glimrende for ungdommelige gjester som ønsker å snike seg til sengs usett - om de bare er i stand til å klatre, selvsagt.

Bygge ferdighytte? Slik gjør du et godt valg

90-kvadratmeters-hytta. Foto: Visiondivision
90 kvadrat Foto: Visiondivision
90 kvadrat - slik kan du klarte. Foto: Visiondivision
Foto: Visiondivision
En rekke med Peak Series sommerhus. Foto: Visiondivision
Vinterski Foto: Visiondivision
For deg med strandtomt ... Foto: Visiondivision
Også for deg med sjøtomt ... Foto: Visiondivision
Peak Series i ørkenen. Foto: Visiondivision
45 kvadratmeters-hytta. Foto: Visiondivision
45 kvadrat Foto: Visiondivision
Baderom på toppen, med fantastisk utsikt fra baderoms-luken. Foto: Visiondivision
Foto: Visiondivision
Foto: Visiondivision
Foto: Visiondivision
Foto: Visiondivision
90 kvadrat Foto: Visiondivision


Soveplass i høyden, bad på toppen

Hytta kan fås i to størrelser, en på 45 kvadratmeter og en på 90 kvadrat. Begge modellene er utformet etter samme prinsipp: Grunnflaten er en sosial og åpen sone med stue, spiseplass og kjøkken. Midtre nivå er soveplasser på en mezzanin, og øverst finner vi et hovedsoveværelse og bad.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den minste modellen har sengeplasser til seks på mezzaninen, i tillegg til soveplassene på hovedsoverommet - mens den største modellen kan akkomodere det dobbelte antall personer.

Hva koster deg deg å eie hytte? Det kan du regne på her.

Satser i Norge

Hytteserien Peak Series vil bli solgt og bygget av det svenske selskapet Sommarnöjen, også i Norge.

- Det norske markedet vil være av stor interesse, ettersom dette sommerhuset er tilpasset naturelskende kunder, sier visiondivision til DinSide.

- Vi leverer nøkkelferdige hytter også i Norge. Prisene i Norge blir 1.650.000 kroner for 45-kvadrats-modellen, og 2.960.000 norske kroner for 90-kvadrats-modellen. Og man kan bestille allerede nå, sier Tomas Tjajkovski i Sommarnöjen til DinSide.

Ifølge Tjajkovski tar det 4-5 måneder fra innvilget byggetillatelse, til hytta kan stå klar til innflytting. Så satser du på hytteferie i egen hytte i sommer, bør du leie eller kjøpe noe brukt. Du kan faktisk få hytte ved sjøen for 150.000-200.000 kroner, men det hører med til historien at disse hyttene ikke er klare for slaraffenliv - her må det arbeid til for å sette jordbærstedet i stand.