Utnytt januarsalget!

Det er nå du kan gjøre de gode kjøpene! Gårsdagens aviser var fulle av salgsannonser som lokket med store prisavslag. Har du siklet etter et nytt stereoanlegg eller trenger en ny fryser, er det på høy tid å løpe i butikken.

Husk at mange butikker skiller sterkt mellom romjulssalg og januarsalg. Dette gjelder spesielt el-kjeder som Elkjøp.

Romjulssalget brukes ofte av butikkene til å "rydde" opp i lokalene. Varer som har stått i utstillingsvinduet, eller fått noen riper i lakken selges derfor ut til reduserte priser. Slik håper butikkene å kvitte seg med "ukurante" varer som de ellers ikke ville få solgt.

I januar er det imidlertid andre boller, og det er da du kan gjøre de beste kjøpene. Nå kommer også merkevarene på salg, og rabattene er som regel langt større enn i romjula.

Hvor er det salg?

Dette spørsmålet er egentlig feil, fakta er nemlig at det stort sett er salg over alt. Den første uka i januar må du lete lenge for å finne butikker som ikke selger til redusert pris.

  • Klesbutikker. De store kleskjedene, blant annet Dressmann og Hennes & Mauritz, legger ut nesten hele høst- og vinterkolleksjonene på salg. Rabatter på opp til 50 prosent er ikke uvanlig. For deg som fremdeles ikke har kjøpt nok vinterklær er tida inne til å gå amok.

  • Møbelhusene. Nesten alle de store møbelkjedene har kraftige januarsalg. Både Bohus, A-Møbler, Det Norske Møbelsenter, og Dagsmøbler har hatt store annonser der de har lokket med prisreduksjoner på mellom 10 og 70 prosent.

    En del av møblene som er lagt ut til salg er rene innkjøpstilbud (lokketilbud), men også på de ordinære varene kan du gjøre gode kjøp.


  • El-artikler. Både Elkjøp, Lefdal, Expert, og Spaceworld skryter på seg vannvittige januarrabatter. For den glade ungkar er dette tiden til å fornye stereoanlegget sitt, og for den nyskilte er det absolutt på tide å kjøpe kjøleskap og strykejern.

Har du lyst har du lov!

Det er altså butikkene bugner over av de beste tilbudene. Tidspunktet passer imidlertid dårlig for de fleste av oss. Januar er ofte den måneden av året hvor pengepungen er som tommest. Julegaver, romjulsfester og ikke minst nyttårsaften har som regel sprengt de økonomiske rammene i husholdningsbudsjettet.

Drømmen om en gigantisk kjøpefest kan allikevel la seg realisere. I hele romjula har DinSide Økonomi laget artikler om hvordan du kan finansiere ditt januarsalg ved hjelp av kreditt.

Det er ingen tvil om at det kan koste deg skjorta om du handler på kreditt. For mange av oss er imidlertid kredittkjøp den eneste løsningen for å kunne nyte godt av januarsalget.

Selv om rentene er svært høye, vil du fortsatt kunne komme gunstig ut på grunn av de store rabattene. Dette gjelder spesielt dersom du benytter de ulike kjedenes tilbud om 4 til 9 måneders betalingsutsettelse.

Klarer du å betale hele beløpet innen denne fristen har du virkelig fått fullt utbytte av januarsalget.

Vil du vite se hvor mye de ulike kreditttilbudene vil koste deg, kan du trykke på lenkene under: