Innvendig er det langt mer fancy. Foto: Prettypottys.com
Innvendig er det langt mer fancy. Foto: Prettypottys.comVis mer

Utedo i luksusklassen

Passer selv for presidenter, skal vi tro navnet.

Dette er ingen vanlig tilhenger. Det er heller ingen campingvogn. Hele doningen skjuler rett og slett et transportabelt "utedo". Passende for presidenter? Ja, skal vi tro navnet er det nok det. Se bilder lenger nede i saken.

Genialt stygg toalettløsning

Presidentutedo

USA. Selvsagt finner vi luksusutedo i USA. Nettstedet Inventorspot omtaler luksus-utedo som en trend i markedet. Vi snakker strengt tatt ikke om utedo slik du og jeg kjenner det fra hytta, men toalettypen vi gjerne stifter bekjentskap med på festivaler og andre utendørs arrangementer.

Og luksustrenden omfatter blant annet speil, blomster, jakkekroker, luftfrisker og til og med tepper som hindrer gjørmetråkk på utsiden. Men utedofasilitetene som enkelte leverandører nå tilbyr går lenger. MYE lenger. Innsiden her er langt mer i slekt med kostbare campingvogner enn med de enkle variantene som du gjerne har testet på festival eller lignende arrangementer.

Innvendig er det langt mer fancy. Foto: Prettypottys.com
Presidential Retreat kaller leverandøren denne transportable utedassen. Foto: Prettypottys.com
Godt med plass inne. Foto: Prettypottys.com
Treverk, fliser, messinghåndtak ... Foto: Prettypottys.com


Bildene vi viser er av utetoaletter fra det amerikanske firmaet PrettyPottys. Firmaet Hibas som er store på utleietoaletter i Norge, har også mer luksuriøse varianter enn den blå standardboksen.

Mer luksus på hytte-dassen?

Slik vi kjenner norsk hytteverdens toalettradisjoner, så hører både kalde seter, bark og en umiskjennelig duft av etterlatenskaper til sjarmen. Men ikke alle finner de vanlige utetoalettet spesielt trivelig. 14 prosent av de spurte i en avstemning på DinSide, ønsker seg toalett på hytta.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Her er noen av alternativene for den som ikke har tilgang til vann/kloakk på hytta:


Mer om hyttetoaletter fra nettstedet til Hyttetorget.
Eller så kan du la deg inspirere av de norske designerne som til by:Larm laget et skikkelig partyutedo.