Ute av øye - ute av sinn?

Et lite stykke ut i januar er julepynten forhåpentligvis sirlig pakket ned i dedikerte kartonger og esker, men det er kanskje fremdeles endel rot i stua? Vi har trålet butikkene på jakt etter smarte oppbevaringsløsninger for det meste.

Ute av øye - ute av sinn?

  1. BILDESPESIAL: Oppbevaringsløsninger


Ikke bare for de velorganiserte

Å rydde ting vekk er ikke bare for de aller mest organiserte og disiplinerte av oss. Tvert imot! Det aller smarteste med bokser og esker er egentlig dette: Det ser kanskje ut som om du har sortert papirer og småting i timesvis og har streng orden på sakene - men ingen trenger å vite hva som gjemmer seg under lokkene og inni de titalls boksene som står pent i bokhylla.

Trykk her for å gå rett til bildespesialen.

Noen små tommelfingerregler

Når du skal velge boks til oppbevaring er det et par ting du bør ta hensyn til. For eksempel: Skal boksen stå på et sted der det kan bli fuktig? Loft og kjellere er gjerne dårlig isolerte, og det kan bli fuktig - samme med et baderom. Da holder det dessverre ikke med pappkartonger og esker om du vil unngå at tingene blir fuktige, men du bør få tak i en lufttett og, ihvertfall delvis, vanntett boks. Lekre metallbokser er heller ingen slager i fuktige rom,

Skal du rydde vekk store og tunge ting er det også viktig å sørge for at eskene du putter det i tåler vekten. Lite er vel kjipere enn å få alt i fanget når du bærer en kasse opp på loftet? Skal du stue vekk ekstra tunge ting har blant annet IKEA noen pappkartonger beregnet for ekstra tunge saker. Du får også kjøpt esker som skal tåle tunge ting hos flyttebyråene.

PS Farbar oppbevaring fra IKEA har rutsjebane for minstemann, og kan være en hvileplass for både små og store.
PS Farbar oppbevaring fra IKEA har rutsjebane for minstemann, og kan være en hvileplass for både små og store. Vis mer


To ting på én gang

En oppbevaringsboks trenger ikke nødvendigvis være bare det: En boks. Se gjerne etter en løsning som kan brukes til minst én ting til.

Det finnes en rekke kister som du kan sitte på - eller bruke som et ekstra avlastningsbord. Stabile kommoder eller hyller som tåler robust behandling kan brukes som trapp. Skal du kjøpe flere ting på en gang er det også smart å tenke flerbruk. For eksempel: Hvorfor kjøpe en seng og løse kasser som passer under, når du kan kjøpe en fiks ferdig seng med skuffer?

Noen esker eller bokser er så fine at de kan pynte opp hjemmet ditt - men om du går for en enklere, kjedeligere løsning spiller det egentlig ikke så stor rolle. Du har iallefall sørget for at det ser ryddig ut.

Trykk her for å se bildespesialen.

Kast eller spar?

Har du fått kasteånden over deg, og januarstøv på hjernen er det noen ganger lett å kaste for mye. Lurer du på hva du egentlig bør spare på av papirer? Klikk her for å få en oversikt over dokumentene du bør gjemme på - og hvor lenge.

Alt du skal beholde er i bokser, gamle papirer har gått i papirinnsamlingen - men sitter du fremdeles igjen med mye rot? Trykk her for å se hvordan du blir kvitt søppelet ditt - og hvor mye det koster.