<b>PROFESJONELT:</b> Herb Garden er inspirert av det profesjonelle kjøkkenet, men med enkelheten for glade amatører som ikke har like god tilgang på ferske råvarer året rundt.  Foto: ELECTROLUX
PROFESJONELT: Herb Garden er inspirert av det profesjonelle kjøkkenet, men med enkelheten for glade amatører som ikke har like god tilgang på ferske råvarer året rundt. Foto: ELECTROLUXVis mer

Urtehage i kjøkkenbenken

Electrolux brygger på en helt ny type hvitevare.

Ferske krydderurter setter en spiss på de fleste måltider, men de kan være vanskelige å holde, spesielt i de kaldere månedene, eller for dem som ikke har uteområder.

Vi har tidligere testet ulike varianter av selvvanningssystemer, fra kjerringrådet om å legge bleier i blomsterpotten til det programmerbare LED-opplyste minidrivhuset fra Fiskars- KitchenGarden.

Men nå tar den svenske hvitevareprodusenten Electrolux det hele et hakk lenger, og vil lansere et nytt selvdyrkingskonsept.

- Mange av kokkene vi jobber med understreker viktigheten av å bruke friske urter i matlagingen, ikke bare som et krydderelement, men som en naturlig måte å forberede gode smaker i rettene på", sier prosjektleder Chiara Ciardetti i Electrolux Open Innovation i en pressemelding i forbindelse med lanseringen på den internasjonale kjøkkenmessen i Milano, Eurocuccina.

INSPIRERT: Smart Ikea-hack til krydderurtene inspirert av KitchenGarden

Innebygget urtehage

EGENDYRKET: To seksjoner lar deg drive frem og høste krydderurter og enkelte grønnsaker i kjøkkenbenken - helt uavhengig av årstider og varme.  Foto: ELECTROLUX
EGENDYRKET: To seksjoner lar deg drive frem og høste krydderurter og enkelte grønnsaker i kjøkkenbenken - helt uavhengig av årstider og varme. Foto: ELECTROLUX Vis mer


Tanken er enkel: Det skal være lett å ha tilgang på friske krydderurter og grønnsaker hjemme på kjøkkenet, uavhengig av hvor du bor og hvilken årstid det er. Resultatet er Herb Garden, urtehagen.

I denne kan du så, dyrke og høste, hjemme hos deg selv. Ved hjelp av såkalt hydroponics-teknologi, skal du kunne både plante og dyrke frem krydderurter og grønnsaker uten jord, men ved hjelp av riktig mengde ernæring, vann og oksygen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det finnes forøvrig mindre systemer for kjøkkenbenken som kan minne om KitchenGarden. De bruker såkalt Aeroponics-teknologi - der røttene får næring fra fuktig luft, og ett eksempel får du i nettbutikken Den Lille Gartner.

Herb Garden har to seksjoner, for ulike vekstfaser: Én for dyrking og fremdriving av urter og grønnsaker, og én for høsting.

Les også: Derfor dør krydderplantene dine

Se mer:

Se mer på produsentens YouTube-feed:

Urtehagen er ikke ventet på det norske markedet før i 2016, og prisen er heller ikke satt. Spørsmålet vårt er likevel: Er dette noe du har savnet?