Unikt Sci-Fi-hus til salgs

Er drømmen et futuristisk sci-fi-hus, er den nærmere enn du tror. Ett av de få gjenværende Venturo-husene selges nå, gjennom Euklides.no. Huset må både monteres og renoveres, men prislappen er likevel ikke ueffen: I underkant av en kvart million.

Publisert
Sist oppdatert

Unikt Sci-Fi-hus til salgs

  1. Se bildene av Sci-Fi-huset!


Unik sjanse?

Venturo CF 45 er et modulhus utført i glassfiber. Den litt mer kubistiske varianten av de futuristiske boblehusene som var så populære på slutten av 60-tallet er tegnet av den finske arkitekten Matti Suuronen i 1970, og produsert av Polykem på 1970-tallet.

Sci-fi-drøm til en kvart million. Har du tomt, tid og tålmodighet?
Sci-fi-drøm til en kvart million. Har du tomt, tid og tålmodighet? Vis mer


Er drømmen et slikt hus, bør du slå til nå. Det er langt fra overflod av disse husene på markedet.

- Opprinnelig ble det laget 19 slike hus, men i dag er det kun en seks-syv stykker igjen, sier Nicolai Handeland i Euklides til DinSide.

Byggesett

Det krever imidlertid en viss innsats å få satt opp - og i stand. Huset er demontert, og selges uten interiør av noe som helst slag.

En prislapp i underkant av en kvart million kroner gir en kvadratmeterpris på under 8.000 kroner - men så får du heller ikke tomt med på kjøpet. Huset har tidligere stått i Sverige og befinner seg nå i Østfold, og selges gjennom Euklides på vegne av en privatperson.

Trykk her for å se bilder fra originalbrosjyren

Teknisk informasjon

Huset slik det er i dag er demontert og i det man kan kalle rimelig nedslitt stand. Utvendig takhøyde er 2,6 m, innvendig 2,4 m. De to hovedmodulene måler 6,9 x 2,3 m og totalt boareal er på cirka 30 kvadratmeter.

Huset kan flyttes ved hjelp av en semitrailer eller en 40 fots container, ifølge Euklides.

Renovasjonsobjekt

En grei prislapp til tross - Venturo-huset er demontert, og må både monteres og restaureres. Det kommer til å kreve både mye tid og penger. I tillegg kommer kostnader ved å knyttes til offentlige vann og el-nett, eventuelt kjøp av tomt, om du ikke skulle ha noen mål utmark liggende et sted.

Det er heller ikke bare-bare å sette det opp hvor som helst. 30 kvadratmeter er det langt over grensen for hva du har lov til å sette opp uten byggetillatelse. Grensen går nemlig ved 15 kvadratmeter.

For tips til jobben kan du jo sjekke våre oppussingssider - og Euklides kan formidle kontakt med en eier av et lignende hus som kan være behjelpelig med å restaurere huset tilbake til fordums glans.

Interessert?

Trykk her for å laste ned den opprinnelige brosjyren

- eller les mer på forhandlerens nettsider www.euklides.no.

Trykk her for å komme til bildespesialen.

Unikt Sci-Fi-hus til salgs


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer