Ung og fersk design i Milano

MILANO/OSLO (DinSide): Unge designere viser seg frem i Milano denne uken - i håp om å bli oppdaget av en produsent. Bli med på oppdagelsesferd.

Ung og fersk design i Milano

  1. Bildespesial: Salone Satellite


Europas største møbelmesse

Møbelmessen i Milano går av stabelen i april hvert år. Her møtes de hotte, de etablerte, de trendy og de wannabe designerne. Her handles det inn møbler til butikker over hele Europa. Men ikke minst: Her har unge, uetablerte designere fra hele verden muligheten til å vise seg frem, på Salone Satellite.

Trykk her for å komme rett til bildespesialen.

Designere fra hele verden. Foto: Camilla Ursin. Foto: Camilla Ursin
Designere fra hele verden. Foto: Camilla Ursin. Foto: Camilla Ursin Vis mer


iSaloni, eller Salone Internazionale del Mobile som messen egentlig heter, sies å være den viktigste møbelmessen i verden. Så er også mange land representert: Hit kommer designere for å vise seg frem, store møbelkjeder stiller ut og innkjøperne leter etter det nyeste nye til sine butikker. I år har messen flyttet til et splitter nytt messeområde utenfor byen. Denne nye messen kunne huset 30 Lillestrøm-messer, minst.

Men det er ikke bare de store firmaene som har stand her. Litt bortgjemt, ytterst på vestsiden av messeområdet, ligger Salone Satellite. Denne delen er en ordentlig messemaskot, og vi blir anbefalt å prioritere denne delen av messen.

Fremadstormende og norske. Foto: Camilla Ursin. Foto: Camilla Ursin
Fremadstormende og norske. Foto: Camilla Ursin. Foto: Camilla Ursin Vis mer


Purungt, purferskt

Her stiller de unge, ferske designerne ut sine kreasjoner. Reglene er strenge, og det er vanskelig å få innpass i sattelitten. Møblene som stilles ut må ikke være i produksjon, de må være prototyper, og det er ikke lov å stille ut mer enn tre ganger.

Årets utstillere kommer fra alle verdensdeler, fra alle fem kontinenter - og fra 34 land. På Satellite fant vi håpefulle designere blant annet fra Korea, USA og Belgia... og selvfølgelig Norge, representert med duoen StokkeAustad.

De to designerne Jonas Ravlo Stokke og Øystein Austad går på Arkitekthøyskolen i Oslo, og spåes en lysende fremtid. DinSide ble i hvert fall imponert og mer enn littegranne betatt av de nette, gjennomtenkte møblene deres. Denne designduoen holder vi et øye med.

Nysgjerrig på hva vi fant på Salone Satellite? Trykk her og se selv.

Trykk her for å lese flere artikler om interiør og design på DinSide.