Ung balansekunst

DinSide (Milano/Oslo): Flere av designduoen StokkeAustads møbler ser ut som om de må jobbe hardt med å holde balansen. Det gjør de med glans. Men det er ikke derfor vi har lyst til å legge oss ned i nesegrus beundring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


Ingen heksekunst

Om StokkeAustad har perfeksjonert balansekunsten, er arbeidsmetodene deres langt fra noen heksekunst.

- Stort sett alle våre design tar utgangspunkt i vår egen situasjon, sier Jonas Ravlo Stokke. - Vi ser på tingene vi omgir oss med, hvordan bruker vi dem, hva skulle vi ønske var annerledes?

Denne lampen passer fint for to stykker som jobber mot hverandre på et smalt arbeidsbord. Akkurat som Stokke og Austad.
Denne lampen passer fint for to stykker som jobber mot hverandre på et smalt arbeidsbord. Akkurat som Stokke og Austad. Vis mer


Resultatet er nye vrier på gamle slagere. En pult der bordbena på den ene siden er tatt bort, slik at den lett kan gjøres om til en arbeidsplass for flere. En lampe som kan brukes av to som jobber mot hverandre. En vase som endte opp som stumtjener.

Trykk her for å se bilder av StokkeAustads møbler.

Lang reise til Milano

De to designstudentene har jobbet intenst i flere måneder for å få ferdig produktene de har med seg til Milano. Noen av dem har de brukt flere måneder på å utvikle og sette sammen, mens for eksempel stolen de har med seg, ble skrudd sammen på et par dager, og ble akkurat klar til bilen skulle pakkes, og guttene vendte rattet i retning Milano. De har nemlig selv fraktet alle møblene ned til Italia.

Men all jobbingen og den lange kjøreturen var verdt det. Interessen rundt StokkeAustads stand var stor, og det kom flere innom og spurte og gravde da DinSide var der. - Responsen har vært kjempebra, sier Stokke.

Denne plastikkstolen gjorde stor lykke på Salone Satellite i fjor.
Denne plastikkstolen gjorde stor lykke på Salone Satellite i fjor. Vis mer


Gamle kjenninger

DinSide Bolig har tidligere skrevet om StokkeAustads stol R4, fra utstillingen Norsk Egenart på Norsk Design- og Arkitektursenter. Den vi så var knallgul - mens en hvit variant var med til Milano i fjor. Det er nemlig andre året de to stiller ut på Salone Satelite

Stolen har fått mye positiv omtale, både innenlands og utenlands, blant i den store britiske designbibelen Wallpaper.

Unge og lovende

Salone Satellite er en del av den store internasjonale møbelmessen i Milano. Ved siden av de store etablerte firmaene, kan unge designere stille ut møbler som ennå ikke er i produksjon, for potensielle fremtidige arbeidsgivere eller produsenter.

Jonas Ravlo Stokke og Øystein Austad er begge masterstudenter ved arkitekthøyskolen i Oslo. Austad har tidligere jobbet som intern i Norway Says, mens Stokke har en bachelorgrad fra Brunel University in Surrey.

Flere nyheter fra messen i Milano

  • Salone Satelite: Messerapport: Unge designspirer i Milano
  • Salone Satelite: Bildespesial
  • Moooi boutique: Sofaens nye klær
  • Les mer om designerne: StokkeAustad

    Unge og lovende: Jonas Ravlo Stokke og Øystein Austad. Foto: Camilla Ursin
    Unge og lovende: Jonas Ravlo Stokke og Øystein Austad. Foto: Camilla Ursin Vis mer