Foto: colourbox.com
Foto: colourbox.comVis mer

Tyr til gruppesøksmål

Buklandingen i Fornebu-utbyggingen ser ut til å ende i et gruppesøksmål mot Fornebu Boligspar.

Hittil har rundt 50 andelseiere takket ja til å dele på advokatregningene, skriver Aftenposten i dag.

Rundt 50 misfornøyde kjøpere av tomteandeler på Fornebu forsøker nå å reise søksmål mot Fornebu Boligspar og det børsnoterte eierselskapet Scandinavian Property Development (SPDE).

De vil ha tilbake millionbeløpene de har betalt for sine tomteandeler og bli løst fra plikten til å kjøpe leilighetene når de en gang blir bygget. Mange skulle allerede ha flyttet inn i sine leiligheter, som de kjøpte andeler til i 2001, men fortsatt er byggestart på det gamle flyplassområdet helt i det blå. Prislappen er også mer enn doblet, skriver Aftenposten.

Vinnerne har solgt seg ut

I alt sitter i overkant av 500 privatpersoner med andeler. Vinnerne på andelssalget i 2001 var en gruppe milliardærer som i fjor solgte seg helt ut av Fornebu-prosjektene med en gevinst på rundt 1,5 millioner kroner.

Ikke siste gang

Det er en lovendring i den nye tvisteloven som gjør at flere med identisk sak nå kan slå seg samme mot en felles motpart. Dermed kan kunder som føler seg lurt, gå sammen og anlegge sak for å få pengene tilbake. Forbrukerrådet var positiv til den nye muligheten for gruppesøksmål da den kom.

- Vi tror det vil skjerpe næringslivet, sa direktør Erik Lund-Isaksen i Forbrukerrådet den gang.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Og vi har sett flere eksempler på gruppesøksmål den siste tiden. Flere tusen nordmenn har følt seg lurt etter å ha tapt penger på dårlige spareprodukter. I flere av tilfellene er gruppesøksmål nå på trappene.

Pål Syrrist er en av flere som nå går til sak etter å ha blitt lurt til å betale over 10.000 kroner i renter på sparepengene sine

LES OGSÅ:- Gå til massesøksmål!