Det er ingen offisielle bilder av WT600 foreløpig, men designmessig skal den være lik lillebror WT60. Det er imidlertid på innsiden den skiller seg ut.
Det er ingen offisielle bilder av WT600 foreløpig, men designmessig skal den være lik lillebror WT60. Det er imidlertid på innsiden den skiller seg ut.Vis mer

TX-L65WT600 er Panasonics 4K-TV!

Og den gjør noe konkurrentene ikke klarer.

DinSide er på vei til IFA-messen i Berlin, hvor noe av det første vi skal gjøre er å kaste oss over Panasonics nye 4K-TV, som har sin verdenspremiere i dag klokken 15.00.

Nå som 4K-krigen er i full gang var det selvsagt ingen overraskelse at også Panasonic skulle lansere en ny 4K-TV, men Panasonic har i følge dem selv ett ess i ermet konkurrentene ser ut til å mangle.

Se: 4K-krigen er i gang: "Billig" 65-tommer fra Philips!

Panasonic først ute med HDMI 2.0!


I følge pressemeldingen er nemlig Panasonics 4K-modell utstyrt med den nye HDMI 2.0-standarden, i tillegg til DisplayPort 1.2a - som vi kjenner best fra PC-bransjens monitor-verden.

Det er verdt å merke seg at den nye HDMI-inngangen er helt lik forrige generasjon, og selvsagt kompatibel med disse. Forskjellen er at HDMI 2.0 har langt større overføringshastighet, og vil du vite mer om de tekniske forskjellene kan du lese vår nye sak om HDMI 2.0 her!

I følge Panasonic vil det å bruke HDMI 2.0 gjøre at VIERA TX-L65WT600 blir den første 4K-TVen som klarer å gjengi full 4K-oppløsning selv i 50 og 60 Hz. Hovedfordelen med opptil 60 bilder i sekundet i 4K er blant annet jevnere bildebevegelser, spesielt viktig for sport og gaming. For gamerne er det forøvrig verdt å nevne at også Displayport-tilkoblingen vil gjøre det samme. Det tror vi mange vil glede seg over.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvorvidt alle konkurrentene er enige i at Panasonic her har en stor fordel, er likevel en annen sak.

Det mest opplagte ankepunktet er at det per dags dato ikke finnes noen felles standard for 4K-sendinger via TV-signaler eller strømming som takler 4K i 50- og 60 Hz.

Og det stopper ikke der: Også når det gjelder fysiske avspillere som leverer 4K i 50- og 60 Hz ser det dårlig ut så langt: Sonys FMP-X1 er den eneste 4K-avspilleren vi kjenner til, og den har ennå ikke kommet til Norge.

Avspilleren vil uansett neppe takle 50- og 60 Hz, siden den bruker HDMI 1.4, som stopper på 30 Hz i 4k. Og hvis du lurer; Det samme er vi også rimelig sikre gjelder kommende Xbox One og Playstation 4 - i hvert fall førsteutgavene.

Vil det si at konkurrentens 4K-modeller er avleggs allerede? Med tanke på 4K i 50- og 60 Hz kan man si at svaret er ja. En oppgradering fra HDMI 1.4 til HDMI 2.0 vil nemlig ikke bare kreve en programvareoppdatering, her må også maskinvaren i TV-en oppgraderes. Det slipper du altså på Panasonics modell.

Alle våre IFA-saker vil du finne her!

Mer om Panasonics 4K-bombe!

WT600-en er altså en kant-LED-TV på 65-tommer, og dette bryter med Panasonics praksis med å la plasmamodellene være spydspissen i samlingen. Forklaringen er imidlertid enkel siden Panasonic har sluttet videreutvikling av plasma-paneler.

På innsiden får du selvsagt det beste Panasonic kan by på av bildebehandling, med blant annet 2,000 Hz baklys-skanning for å beholde skarpheten ved raske bevegelser. I tillegg til at 4K kan vises i 60 Hz, brukes også 4K Intelligent Frame Creation for å booste opp til 120 Hz, så da er det bare å håpe at prosessorkraften i TV-en holder følge...

Som vi kjenner fra Panasonics øvrige toppmodeller, får du her også avanserte kalibreringsmuligheter med på kjøpet, og de kan gjøres via nettbrett fra Apple eller med Android-OS.

Designet skal også være på plass, noe vi har sett også på resten av Panasonics 2013-modeller. Her er det altså slanke rammer med glass og metall som gjelder - i tillegg til stemmestyring og Panasonics smart-TV-løsning.

Men det stopper ikke der: Panasonic skryter også av at WT600 er den første TV-en med innebygd 4K-dekoder (H.264 /MPEG4), som skal gi strøkne 4K-bilder både via USB, SD-kort, og ikke minst via nettet. Panasonic har også oppgradert bildeviseren i TV-en til 4K, noe som hobbyfotografene som tar bilder vil sette pris på.

TV-en skal komme allerede i slutten av september, men prisen vet vi dessverre ikke noe om.

Spennende nyheter altså, men hvor bra det ser ut i praksis kommer vi selvsagt tilbake til når vi ankommer IFA-messen.