Slik kan TV-løsningen fra IKEA se ut, men du kan selv velge størrelse på TV-en og hvilken møbelløsning du går for. Foto: Ikea
Slik kan TV-løsningen fra IKEA se ut, men du kan selv velge størrelse på TV-en og hvilken møbelløsning du går for. Foto: IkeaVis mer

TV-lansering fra Ikea utsatt

Stor etterspørsel i andre land forsinker den norske lanseringen.

I april i år kunne Ikea røpe at de skal lansere egne Ikea-TVer, under navnet Uppleva. Lanseringsdato ble satt til 1. oktober, men slik blir det likevel ikke.

Ikea Norge bekrefter overfor DinSide at norske kunder som er lystne på å kjøpe Ikea-TV, må vente flere måneder før den blir å finne i norske varehus.

Stor etterspørsel gir forsinkelse

Årsaken til forsinkelsen av Uppleva, som er et integrert TV-møbel med både Smart-TV og lyd komplett i ett, er ifølge kommunikasjonsrådgiver Sara Lossius meget stor etterspørsel i landene der produktet ble prøvelansert for rundt tre måneder siden.

– Uppleva ble en kjempesuksess i prøvelandene Sverige, Tyskland, Polen, Frankrike og Italia. Den store etterspørselen gjør at produksjonsapparatet ikke kan levere nok produkter til at Uppleva kan lanseres i nye markeder, sier Lossius til DinSide.

Dermed blir det ingen norsk lansering den 1. oktober. Det er foreløpig ikke satt en konkret dato for nylanseringen.

– TV-løsningen vil dukke opp i Norge etter nyttår, men eksakt dato er foreløpig usikkert, sier Lossius.

Les også: Handle på Ikea? Det lønnser seg ikke å reise hit!

Tror TV-løsning vil dekke et behov

Kommunikasjonsrådgiver Jan Christian Thommesen i Ikea har tidligere uttalt til DinSide at målet med Uppleva er å tilby TV-løsninger som er utviklet mer i et hjeminnredningsperspektiv.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Når det kommer i butikk, om enn noe forsinket, vil Ikea tilby totalt 45 produkter i hele Uppleva-sortimentet, med TV-er i fire størrelser, fra 24 til 46 tommer.

Da gjenstår det bare å se når de kommer i butikk, og om de vil falle i smak hos norske TV-tittere. For da svenske M3 testet Ikeas nye TV-løsninger tidligere i år, var ikke resultatet spesielt positiv. Totalt ga de Uppleva fem av ti mulige poeng.

Blant annet påpekte svenskene at dette ikke er en TV for de som prioriterer bildekvalitet.

Les også: Ikea tilbyr ny, gratis fraktform! Noe for deg?