Sony Bravias LX900 3DTV-er vil dimmes eller skrus av dersom du forlater rommet.  Foto: Produsenten
Sony Bravias LX900 3DTV-er vil dimmes eller skrus av dersom du forlater rommet. Foto: ProdusentenVis mer

TV-en som ser på deg

Nå er det ikke lenger bare du som følger med på TV-en. Sonys nye TV ser på deg.

Nei, du er ikke paranoid. For denne TV-en ser faktisk på deg, nesten uansett hvor du prøver å gjemme deg i stua, det skriver i hvert fall Gizmodo.com.

Sony Bravias nye LX900 3DTV identifiserer nemlig ansiktet ditt, og har også bevegelsessensorer som dimmer eller skrur av TV-en når du forlater rommet, eller ser bort.

Med ansiktsgjenkjennelse mener vi ikke at TV-en husker at husets herre vil se Hotel Cæsar, mens barna vil se på Super. Men TV-en får faktisk med seg om du ikke følger med, eller stikker ut for å pudre nesen i reklamepausen og skrur seg ned eller av. Slikt blir det strømsparing av.

Les også mer om Sonys forrige miljøTV: Sony Bravia VE5


Energiøkonomisering og miljø har altså stått i fokus i utvikling av denne TV-en. I tillegg til at den dimmer bildet når du ikke ser på den likevel, har den en miljøknapp som gjør at energibruken er minimal når den står i standby, slik at du skal slipppe å skru av TV-en helt hver eneste gang. LX900 er også lysfølsom, og vil regulere lysstyrken på skjermen i forhold til omgivelsene.

Og som en ekstra liten miljøbonus, skal store deler av innpakningen bestå av resirkulert materiale, i tillegg til brukerveiledningen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Finn ut: Hvor mye strøm bruker TV-en din?

For mye av det gode?

Selv om tanken er god må vi innrømme at vi er litt usikre på hvordan dette vil fungere i praksis. Det er mange som gjør flere ting på en gang, men ønsker du at TV-en skal dimmes mens du stryker, blar i avisen, prater i telefon eller twitrer. Hvor lang tid vil det gå før TV-en skrur seg av? Og hva hvis rommet man er i, er større enn det sensoren tillater?

Det skal finnes ulike innstillinger, og man skal kunne velge å skru av disse funksjonene. (men hva er da poenget med å ha dem i utgangspunktet?).

Hvordan det vil fungere i praksis er umulig å si før vi har testet. Og siden vi sannsynligvis er minst like nysgjerrig på om dette virker som deg, har vi bestilt en TV til test. Følg med på DinSide!

Les også: Her er de første svanemerkete TV-ene